PROMO

HDZ: VIDEO istine o "krivcu" za prijevremene izbore u Općini Cestica

Objavljeno: 16.02.2016. 11:11

Zadnja izmjena: 19.02.2016. 08:12

U pripremi za prijevremene lokalne izbore dosadašnji vijećnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Općinskom vijeću Općine Cestica, među ostalim, pripremili su jedan novi, u hrvatskim okvirima do sada neuobičajeni, način medijske promidžbe.

U vrlo sadržajnoj video poruci koja traje oko pet minuta na jednostavan su, razumljiv i argumentirani način predstavili situaciju u kojoj je prijevremene izbore, a time i zastoj u provođenju komunalnih projekata u općini Cestica „izrežirao“ dosadašnji načelnik Mirko Korotaj sa svojim stranačkim i koalicijskim partnerima. Video poruka je predstavljena članstvu stranke i građanima općine Cestica, a osim na društvenim mrežama dostupna je i na portalu eVaraždin.

Aktualno vodstvo HDZ-a Cestica, koje čine uglavnom mladi ljudi, predvođeni predsjednikom Općinske organizacije HDZ-a i kandidatom za budućeg općinskog načelnika Tomislavom Lazarom, u popratnom priopćenju kojim predstavlja video-poruku ističe i sljedeće: „Na lokalnim izborima 2013. godine naša je stranka napravila zaokret i na listu za Općinsko vijeće ponudila 15 novih mladih ljudi od kojih je najstariji imao 32 godine.

Radi se o ljudima bez ikakvih mrlja iz prošlosti, svi redom obrazovani i sposobni koji su se kandidirali iz jednog interesa – da sudjelujemo u kreiranju politike u Općini Cestica koja će biti na korist svih naših sumještana, a ne samo elite jedne stranke. Ponudili smo svoj program koji su birači prepoznali, te smo tako nas troje dobili veliku odgovornost, ali i čast da predstavljamo naše građane i našu stranku u Općinskom vijeću.

Ponosni smo što smo u 2,5 godine sudjelovali u zatvaranju deponija unatoč pokušajima opstrukcije od strane načelnika. Na inicijativu nas i nezavisnih vijećnika, smanjile su se naknade svim vijećnicima za 60 posto, kao i predsjedniku vijeća na simboličan iznos. Broj studenata stipendista je s 10 porastao na 26. Zalagali smo se za štedljivo i racionalno poslovanje Općine.

U pripremi Proračuna za 2016. godinu, zatražili smo detaljne podatke i ono što smo dobili bilo je alarmantno. Na dan 1. prosinca 2015. dug Općine iznosio je 7,9 milijuna kuna. 316.000 kn bili smo u minusu po žiro računu i bez točnog plana kad ćemo izaći iz minusa. Zbog tih katastrofalnih podatka, zatražili smo detaljni uvid u sve troškove. Bili smo šokirani kad smo uvidjeli da je tadašnji načelnik g. Korotaj veliki broj izdataka napravio bez znanja Općinskog vijeća i nas vijećnika. Trošio je na promidžbu sebe, svoje stranke i stranačkih poslušnika. I to je skrivao od nas.

Na prijedlog Proračuna g. Korotaja uložili smo Amandman koji su uz nas potpisali i nezavisni vijećnici, ukupno nas 8 od 15 članova Općinskog vijeća. Predložili smo ukidanje naknada svim dužnosnicima Općine do kraja mandata. 80 posto smanjenja izdavanja za medijsku promidžbu i slikanja, 60 posto smanjenja za domjenke i čašćenja, smanjenje plaća zaposlenima, a sve u cilju racionalizacije troškova i smanjenja dugova. Stavke koje se odnose na razvoj Općine nismo taknuli, a sve vezano za standard naših građana: vrtić, socijala, udruge, stipendije i slično, predložili smo da se planira u jednakom iznosu kao i godinu prije.

Na tako argumentirane prijedloge je g. Korotaj optuživao nezavisne vijećnike da žele zaustaviti razvoj Općine. Danas nas optužuje da želimo zaustaviti razvoj! Da mu je bilo u interesu izbjeći izbore, prihvatio bi naš Amandman i odradili bi mandat svi do kraja. Ili bi, sukladno Zakonu o proračunu predložio privremeno financiranje na rok od tri mjeseca, pa bi se u tom razdoblju vjerojatno postiglo najpovoljnije rješenje. Međutim, dosadašnji je načelnik sve te mogućnosti otklonio i isključivi je krivac što se sada moraju trošiti i vrijeme i novac na prijevremene izbore.

No, Hrvatska demokratska zajednica u Cestici spremna je nastaviti svoju transparentnu borbu kako bi se općinski novac svrsishodno trošio. Mi, članovi općinskog odbora HDZ Cestica u ovoj općini živimo sa svojim obiteljima, i ovdje planiramo svoju budućnost. Svi živimo od svog rada, NE od politike niti to želimo!!!

To nas i razlikuje od g. Korotaja i njegovih poslušnika i uhljeba koji su stranačku boju pretvorili u odličan izvor vlastite egzistencije pa ne mare za društvenu zajednicu. Očito su očajni i ne biraju sredstva kako bi se održali na vlasti. Ne suzdržavaju se od laži i optužbi, ali smo uvjereni da će građani općine Cestica na izborima 20. ožujka sve to znati prepoznati i odabrati novi smjer u razvoju svoje lokalne zajednice“ – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Cestica Tomislav Lazar.

Komentari