Dobra prilika za upoznati poduzeća

Inoxmont VS i Ivoia – Tours, poduzeća iz Sigeca Ludbreškog, predstavila su se na ovogodišnjem Špancirfestu.

Objavljeno: 30.08.2019. 13:47

Zadnja izmjena: 30.08.2019. 13:59

Direktori Mladen Vidović i Zlatko Sova ističu kako im je glavni cilj bio da budu još dostupniji, kako ljudima koji su zainteresirani za zaposlenje, tako i svim ostalim građanima koje interesiraju njihove usluge.

Iovia Tours je poduzeće za prijevoz, trgovinu i usluge sa sjedištem u Sigecu Ludbreškom koje je osnovano prije sedam godina. U ranim počecima pružali su usluge iznajmljivanja motornih vozila sa i bez vozača. No, s vremenom proširili su vozni park, ali i usluge. Cilj je, kažu, da budu najkvalitetniji pružatelj usluga iznajmljivanja vozila u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Inoxmont VS je pak poduzeće s metalskom djelatnošću, konkrento montažom industrijskih postrojenja i opreme, pretproizvodnjom i postavljanjem dijelova strojeva od nehrđajućeg i crnog čelika te drugih materijala.

Imaju 170 radnika koji primaju 'njemačke' plaće do 3000 eura uz beneficirani staž. Uspješno posluju više od deset godina u Hrvatskoj, ali izaslane radnike šalju i u razvijene europske države, a rade u Skandinaviji. No, unatoč dobrim uvjetima koje pružaju radnicima, i to se poduzeće suočilo s problemima nedostatka rane snage, pretežito mladih kadrova.

-Nama je s jedne strane cilj, ne samo zadržati radnike, nego im pružiti sigurnost, kako za njih same, tako i za njihove obitelji, dok nam je s druge strane bitna kvaliteta naših usluga. Zato nastojimo što više komunicirati sa svim zainteresiranim ciljnim skupinama,od potencijalnih radnika pa do kooperanata i poslovnih partnera, a događanja poput Špancirfesta su dobra prilika da nas ljudi bolje upoznaju – zaključuju Sova i Vidović.

Komentari