proslavili 10. rođendan

INOXMONT-VS Njihov recept za uspjeh su - veće plaće i specijalizacija

Prije tri godine otvorili su novi pogon, a trenutno zapošljavaju više od 200 radnika. Inoxmont-VS je danas suvremeno poduzeće za projektiranje, proizvodnju i montažu dijelova ili čitavih postrojenja u procesnim industrijama na području Europske unije s naglaskom na tržište SR Njemačke i Skandinavije. Njihovi strateški partneri dolaze iz najrazvijenijih svjetskih zemalja, a da bi održali konkurentnost, nužna su stalna ulaganja...
Objavljeno: 31.12.2018. 09:03

Zadnja izmjena: 31.12.2018. 09:14

Prije 10 godina Mladen Vidović i Zlatko Sova imali su zajedničku želju, znanje i viziju, a prije svega iskustvo u međunarodnom poslovanju. I na tim je temeljima nastala tvrtka Inoxmont-VS sa sjedištm u Sigecu Ludbreškom, koja se danas svrstava među nositelje gospodarskom razvoja, ne samo ludbreškog kraja, već cijelog Sjevera Hrvatske.

Nije bilo lako, slažu se i Sova i Vidović. Kroz deset godina poslovanja, dok je hrvatsko gospodarstvo bilo na koljenima, u Inoxmont-VS se ulagalo, ne samo u postrojenje i moderne tehnologije, nego i u ljude. Jer, radnici su, kažu Zlatko Sova i Mladen Vidović, stup i nositelj razvoja tvrtke.

Prije tri godine otvorili su novi pogon, a trenutno zapošljavaju više od 200 radnika. Inoxmont-VS je danas suvremeno poduzeće za projektiranje, proizvodnju i montažu dijelova ili čitavih postrojenja u procesnim industrijama na području Europske unije s naglaskom na tržište SR Njemačke i Skandinavije.

Njihovi strateški partneri dolaze iz najrazvijenijih svjetskih zemalja, a da bi održali konkurentnost, nužna su stalna ulaganja.

- Daljnjim investiranjem u nove proizvodne i popratne kapacitete osiguravamo daljnje stvaranje dodatnih vrijednosti i konkurentnosti na tržištu. Strateški ciljevi poduzeća su postati prepoznatljivi centar izvrsnosti za metaloprerađivačku industriju - objasnio je Zlatko Sova.

Sigurnost za radnike

- Naravno da postoji prostor za daljnje poboljšanje, toga smo svjesni, no volje imamo. Iznimno nas veseli što smo kroz ovaj turbulentni period i globalne nedostatke radne snage, s obzirom na prethodno razdoblje, ostali na istoj brojci kvalitetnih ljudi s kojima se ne bojimo budućnosti. Sveukupno gledano, ovih smo godina napravili ogromne korake prema naprijed, s ciljem stabiliziranja našeg poslovanja i postavljanja novih temelja za nadolazeće godine – složio se i Mladen Vidović.

U vrijeme kada je poslovni uspjeh neke hrvatske tvrtke sam po sebi vijest, a naslovnice medija pune informacije o odlasku mladih u inozemstvo trbuhom za kruhom, posebnu pažnju zaslužuje činjenica da je Inoxmont-VS poželjan poslodavac. Osim što ulažu u svoje ljude kroz edukacije, Inoxmontovi radnici imaju i plaće iznad prosjeka.

- Nama je cilj ne samo zadržati radnike, nego im pružiti sigurnost, kako za njih same, tako i za njihove obitelji. Temelji tvrtke leže na radnicima, a nama je cilj i da su ti radnici zadovoljni. Želimo educirane i zadovoljne zaposlenike na svakoj razini, a svakome tko želi napredovati u karijeri, bilo da se radi o specijalizaciji ili usavršavanju menadžerskih vještina, mi ćemo uvijek biti podrška – rekao je Zlatko Sova.

Dobitnici jubilarnih nagrada

I upravo u društvu svih radnika Inoxmont-VS je ove subote svečano i svoj proslavio deseti rođendan. Tom prilikom uručena su priznanja i zahvalnice radnicima. Tako su posebna priznanja dobili zaposlenici koji su u Inoxmontu već 10 godina, od samog početka. Jubilarne nagrade za 10 godina vjernosti primili su Darko Bajcer, Željko Bartolec, Mladen Blažeković, Jasenko Koštarić, Dejan Krznar, Mario Kučina, Željko Pintarić, Stjepan Rožman i Darko Struški. Nagrade za poseban doprinos tvrtki u protekloj 2017. godini primili su Josip Golubić, Darko Flegarić, Kruno Tkalčec, Kruno Kelemen i Dejan Hus.

Komentari