Na veliko zadovoljstvo hotela Turist u ponudu su stigla nova jela obogaćenog jelovnika a la carte restorana. Nastavljaju i dalje podizati ljestvicu prema izvrsnosti kojoj kontinuirano teže, a ta izvrsnost i kulinarska održiva prednost proizlazi iz kvalitete cjeloukupne ponude, a najviše na izboru kvalitetnih namirnica i sirovina.
Uz kreativni izraz mladih kuhara i pregršt svježih ideja, nadaju se kako su napravili iskorak i da novi jelovnik predstavlja pravo osvježenje koje će doprinjeti održavanju pozicije kao ”coolinarskog rasadnika kadrova i ideja” i lidera u Varaždinu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Također, ponosni su na činjenicu kako su meso i jaja iz njihove kuhinje porijeklom s hrvatskih farmi odnosno lokalnih uzgajivaća, a povrće i voće s hrvatskih OPG-ova.
Osvježen jelovnik sadrži autohtona i halal jela a ponukani današnjim zahtjevima posjetitelja, u jelovniku su istaknuti svi alergeni kao i posebno segmentirana jela za vegetarijance, jela bez glutena i jela bez laktoze.
Iz bogate ponude izdvajaju:
Toplo predjelo
- Prženi ravioli s guščjom jetrom i bučom
Glavno jelo
- Pileća prsa s marelicom i tratufima
Jelo sa roštilja
- Pečenice od fazana sa tartufima na pireu od buče
Desert
- Kremaste okruglice od mente i limete na medenim ploškama s mljevenom pistacijom i voćem
Komentari