dan zimnice

Jedna od najpoznatijih hrvatskih gastro blogerica otkrila 'tajni' sastojak svake zimnice

Objavljeno: 03.09.2022. 11:59

Zadnja izmjena: 03.09.2022. 11:59

Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci, jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na varaždinskome je placu ove subote 3. rujna pripremala svoju najdražu zimnicu - grah salatu.

Riječ je o već tradicionalnom događaju kojim Gradska tržnica potiče posjetitelje da se okušaju u pripremi vlastitih zaliha za zimu jer to nije ni komplicirano ni skupo, a itekako je ukusno i korisno. Primjerice, salata koju je pripremala Sandra Gašparić gotova je za samo pola sata.

- Potrebna je kvalitetna paprika, babura ili roga, luk, češnjak, rajčica, začini te tajni sastojak - malo truda i ljubavi - rekla je. Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli dobiti savjet više o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz njezinog bogatog opusa. Naime, na njenom portalu ReciPeci, dostupno je više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je, kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama.

Sandri su se na placu pridružile ženske udruge Hajdina, Kelemen i Trnovečko srce koje su oduševile domaćim kolačima a OPG Korade ponudio je autohtone domaće sokove.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio je kako je na placu sada vrhunac sezone te se može sve što je potrebno za kvalitetnu zimnicu nabaviti po puno povoljnijim cijenama nego u trgovačkim lancima.

- Bilo da ste iskusna domaćica ili početnik, plac je prva postaja ako želite pripremiti namirnice za zimu. Ponuda je zaista bogata, a kako su vremena teška i komplicirana, naša je preporuka, svakako pokušajte pripremiti zimnicu sami

Direktor Ciglar izrazio je zadovoljstvo početkom nove sezone manifestacija na tržnici te pozvao sve zainteresirane da se prijave na natjecanje u pripremi kotlovine koje će se u sklopu Dana placa održati 17. rujna. Slijedi dakle još jedna ponudom i sadržajima bogata jesen na placu pa iz Gradske tržnice pozivaju sve Varaždince da uvrste redoviti posjet placu u svoje zdrave navike.

Komentari