lokalni izbori 2017.

Kandidati za gradonačelnike, župane i zamjenike pucali sedmerce, Patafta poručio: Volimo sedmerce i broj 7!

Objavljeno: 02.05.2017. 14:16

Zadnja izmjena: 11.05.2017. 14:16

– Mi u udruzi građana Liga za Varaždin volimo sedmerce i volimo broj 7. Zato je lista gospodina Sevšeka na listama broj 7 i pozivam sve građane da 21. svibnja izađu na izbore i glasaju za tu listu.

Dosad smo prihvatili sve sportske i kulinarske izazove, no doista bih volio da do izbora održimo i jedno pravo sučeljavanje svih kandidata za gradonačelnike. Krajnje je vrijeme da svi oni jasno progovore o svojim programima i kako će konkretno pomoći građanima ovog grada. Čini mi se da sada svi to izbjegavaju – rekao je kandidat za dogradonačelnika i član Upravnog odbora Lige za Varaždin, poznati poduzetnik Davor Patafta.

Kao što je poznato, Gradsko izborno povjerenstvo sastavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika Varaždina i Gradsko vijeće. Na zbirnoj listi nalazi se ukupno sedam kandidata za gradonačelnika, a lista kandidata grupe birača (Liga za Varaždin) Vlade Sevšeka je broj 7, dok je kandidacijska lista za Gradsko vijeće broj 11.

Zagrijavanje

Inače, pucanje sedmeraca održano je u Graberju gdje se jučer i danas održavao 1. Sajam sporta, zdravlja i ljepote. U cilju podrške toj manifestaciji organizator – Tin marketing – uputio je poziv svim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina, kao i kandidatima za župana Varaždinske županije na ogled u pucanju sedmeraca danas u 13 sati.

Publika u dvorani Graberje  je sa znatiželjom promatrala nesvakidašnje pucanje sedmeraca

Iako nekima od kandidata nije baš sjelo što se pucaju baš rukometni sedmerci, mnogi su se odazvali i okušali u ovom zanimljivom sportskom dvoboju. Štoviše, Davor Patafta – koji je na pucanju sedmeraca zamijenio Vladu Sevšeka koji zbog poslovnih obaveza nije mogao doći –  sa sobom je ponio vijaču. Tako se dio kandidata zagrijavao s preskakanjem vijače, no bilo je i onih kojima je od vijače draže bilo zagrijavanje uz štand s varaždinskim delicijama!

Patafta i svi kandidati ubrzo su se našli pred golom, a publika je sa znatiželjom promatrala pucanje sedmeraca.

– Mi u Ligi za Varaždin imamo najviše sportaša i nama je sport u duši, stoga ćemo uvijek podržavati ovakve događaje – rekao je Patafta koji je iskoristio priliku i ženskom rukometnom klubu Koka, zbog postignutih uspjeha u natjecanjima u prvoj ligi, poklonio profesionalnu rukometnu loptu.  

Jedni se snašli, drugi poslali zamjene

Uz njega, sedmerce su pucali i drugi kandidati za gradonačelnike. Ipak, ne baš svi. Pred golom su se našli  Alen Kišić (SDP-HNS-HSS-HSU-HL), inače bivši rukometaš, Ladislav Ilčić (HRAST),  Rajko Dondur (Živi zid) te Ivan Čehok (kandidat grupe birača). Na ogled u pucanju sedmeraca došla je i Natalija Martinčević (NS Reformisti), no umjesto nje sedmerce je pucao Darko Detelj, kandidat za dogradonačelnika.

Kako se snalaze pred golom pokazali su i kandidati za župane Varaždinske županije. Rukometnu loptu u ruke danas je uzeo aktualni župan Predrag Štromar (HNS) i Alen Runac (HDZ). Na sajmu je bio i kandidat za župana Radimir Čačić (NS Reformisti), no nije stao pred gol. Pucanje sedmeraca prepustio je Robertu Vugrinu, kandidatu za zamjenika župana. Umjesto Snježane Sučić (HRAST i HKS) sedmerce je pucao Krunoslav Burek, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Kako je bilo u Graberju pogledajte na fotografijama.

Komentari