Podružnica HNS-a Cestica održala je Izvještajnu skupštinu na kojoj su prezentirane aktivnosti u proteklom razdoblju kao i planovi za budućnost.

Načelnik Općine Cestica i predsjednik Podružnice Mirko Korotaj pobrojao je niz projekata koji se trenutno realiziraju zahvaljujući ovoj Vladi i ministru i potpredsjedniku Vlade Štromaru koji je, kako je rekao Korotaj, prema podacima Europske komisije i mišljenju hrvatske javnosti, uz ministricu Blaženku Divjak, najuspješniji ministar aktualne Vlade.

- Podsjetimo da je upravo Štromar zajedno s HNS-om pokrenuo rješavanje problema klizišta, kao i osigurao zajedno s ministricom Blaženkom Divjak trajno rješenje za JPP. Isto tako, uvjet HNS-a za ulazak u Vladu bio je i izmjena zakona o financiranju JLS-a, čime se osiguralo da sad gradovi i općine, te županija imaju višemilijunska povećanja u proračunima - spomenuo je Korotaj.

– Iza ministarstva koji vodim zajedno sa svojim timom stoje rezultati kojima neki mogu prigovarati, ali ne mogu pobiti činjenicu da je iskorišteno 94 posto dostupnih EU sredstava i po tome smo ispred drugih. Ako spomenemo samo energetsku obnovu trenutno se širom Hrvatske uređuje oko 1400 javnih objekata, među njima oko 400 škola i 100 vrtića. Iza toga je veliki rad, priprema svega što predstoji realizaciji natječaja. Ako netko kaže da je to samo prosljeđivanje novaca zašto netko to već ranije nije napravljeno – poručio je Štromar dodajući da dok će god biti na mjestu ministra transparentno će osiguravati sredstva za projekte na sjeveru Hrvatske.

Čestitke na rezultatima u proteklom razdoblju kao i zahvalu na odličnim rezultatima na EU izborima uputio je predsjednik županijske organizacije HNS-a Alen Leverić koji je istaknuo da će HNS Varaždinske županije sigurno istaknuti kandidata za predsjednika HNS-a.

– Županijska organizacija je po radu, po broju načelnika i gradonačelnika, po organizaciji, najjači dio HNS-a. To smo dokazali nebrojeno puta. Imat ćemo svog kandidata za predsjednika HNS-a koji je spreman preuzeti vođenje stranke na nacionalnoj razini i sve ono što je uspješno u našoj županijskoj organizaciji prenijeti na nacionalnu razinu – zaključio je Leverić te dodao da će se vođenje stranke preuzeti na temelju dosadašnjih rezultata i uspjeha što je ujedno put za vraćanje povjerenja i potpore birača.

Komentari

12.12.2019. 09:53h Zadnja izmjena: 12.12.2019. 09:53