lokalni izbori 2017.

LIGA ZA VARAŽDIN Vlado Sevšek pomogao Crvenom križu s više od 60.000 kuna

Objavljeno: 14.05.2017. 08:38

Zadnja izmjena: 14.05.2017. 08:39

Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika, uputio je Varaždincima i Varaždinkama pismo u kojima ih poziva da izađu na izbore 21. svibnja i glasuju za gradonačelničku listu broj 7 te za listu grupe birača za Gradsko vijeće broj 11.

Za slanje pisama tijekom predizborne kampanje Vlado Sevšek, koji ujedno i čelnik udruge građana Liga za Varaždin, odlučio se  kako bi pomogao potrebitima.

Naime, u tijeku je obilježavanje Tjedna Crvenog križa (8. – 15. svibnja), tijekom kojeg se prodaju doplatne marke, a sav prihod namijenjen je promicanju humanitarnih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Tom iznimnom gestom, potrebitima je pomogao s više od 60.000 kuna.

– Sa zadovoljstvom sam iskoristio priliku da se osobnim porukama obratim građanima upravo tijekom Tjedna Crvenog križa, kako bih na najbplji mogući način pomogao najpotrebitijima – poručio je Sevšek.

Pomaganje potrebitima - zadaća Lige za Varaždin

Upravo je humanitarni rad jedan od osnovnih ciljeva udruge građana Liga za Varaždin, koja okuplja radnike, poduzetnike, liječnike, odvjetnike, ali i sve one Varaždince koji se ne mire s trenutnom situacijom u gradu.

– Kao gradonačelnik Varaždina posebnu ću pažnju posvetiti najugroženijim skupinama građana, a za ostvarenje projekata kojima se to omogućava već imam razrađene cjelovite planove. Svi umirovljenici, studenti i nezaposleni imat će potpuno besplatni gradski prijevoz, obiteljima s troje i više djece isplaćivat će se novčana potpora od 1.000 kuna mjesečno do pete godine djetetove dobit, a svi umirovljenici s mirovinom manjom od 1.500 kuna imat će besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Svim će umirovljenicima biti isplaćivane uskrsnice i božićnice do 300 kuna. Na prvoj sjednici Gradskog vijeća snizit ćemo cijene vrtića na samo 250 do 500 kuna ovisno o primanjima obitelji – ističe Vlado Sevšek u pismu.

Napomenuo je da članovi Lige za Varaždin nisu političari i ne žive od politike.

– Ne borimo se za fotelje i osobne probitke, svi radimo i živimo od svoga rada. Naša je jedina misao stvoriti uvjete za bolji život svake Varaždinke i Varaždinca, pokrenuti gospodarske procese i stvarati nova radna mjesta. Zato smo odlučili izaći na lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće grada Varaždina i svoje znanje, iskustvo u vođenju velikih gospodarskih sustava, te energiju koju imamo uložiti u gospodarski uzlet Grada i stvaranje gradske uprave koja će biti istinski servis svim građanima i poduzetnicima. Nama su Varaždinci na kvadrat ispred politike! – poručuje Sevšek.

Besplatnim radom do novca za najugroženije

Dodaje da će njegovi zamjenici Dubravka Lekić i Davor Patafta te gradski vijećnici Lige za Varaždin raditi besplatno, čime će Gradu u mandatu uštedjeti 5 milijuna kuna.

– Taj ću novac preusmjeriti u proračunske stavke za socijalno najosjetljivije skupine Varaždinaca – najavio je kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin.

Jamči da će sav otpad koji se od 2005. godine neprimjereno i neodgovorno skladišti u Brezju, te ugrožava zdravlje i okoliš, zbrinuti u najkraćem roku, a na tom mjestu izgraditi najmanje dvije tvornice.

– Naši gospodarski projekti gradu će donijeti 3.000 novih radnih mjesta, povećanje prosječnih plaća za 40 posto, a smanjit ćemo i gradski prirez za 10 posto te spustiti cijene komunalnih naknada. U potpunosti ćemo obnoviti Dravsku šumu i pretvoriti je u park s vanjskim prostorom za tjelovježbu, a na danas zapuštenom izletištu izgraditi gradski Aqua park sa svim sadržajima čime će Varaždin postati prvi grad s takvim objektom u jugoistočnoj Europi – napomenuo je Sevšek i pozvao građane da 21. svibnja na izborima glasuju za gradonačelničku listu broj 7 te za listu grupe birača za Gradsko vijeće broj 11.

– Meni i kandidatima Lige za Varaždin Varaždinci su na kvadrat ispred politike! – poručio je.

 

 

 

Komentari