popularan film

Preko 20 tisuća gledatelja: 'Marginalci' osvajaju kina diljem cijele Hrvatske

Objavljeno: 08.11.2022. 14:06

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 14:06

Objava Kerekesh Teatra:

Komedija je izrazito tražena ako pitate publiku i upravo njihov odgovor je nama najvažniji. U kazalištu dobijemo potvrdu svaki dan da znamo napraviti dobru komediju, a upravo smo dobili i od publike u kinu.

U manje od dva tjedna našu komediju "Marginalci" u režiji Ljubomira Kerekeša u kinima diljem Hrvatske pogledalo je više od 20 000 ljudi. Ne zanima nas mišljenje samoprozvanih stručnjaka ili kritičara koji ne hodaju i ne žive među ljudima, već lebde pola metra iznad zemlje. Zanima nas mišljenje publike i do sad smo dobili doslovno tisuće i tisuće predivnih komentara i reakcija.

Komedija je podcijenjena i marginalizirana, nije zastupljena na festivalima, ne dobiva nagrade toliko često pa kao takva očito scenaristima, redateljima, a i glumcima nije privlačna niti izazovna. Žalosno je sve to. Sva sreća da još ima nas koji samo želimo zabaviti publiku i sebe. Pa makar i u vlastitom trošku. To je istovremeno ludo i predivno. Hvala svima koji su kupili ulaznice i koji će kupiti ulaznice i otići u CineStar i ostala kina diljem Hrvatske i pogledati svoju najdražu hrvatsku komediju "Marginalce".

Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV ("Naša najnovija hrvatska televizija") snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini - skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije "Zbogom oružje", na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom. WC je blizu i svi su dobro došli. Živjeli!

Komentari