U SKLOPU TTS-A

MJESEC SVJESNOSTI O SKOLIOZI Pro Active Medi Centar nudi besplatne procjene

Objavljeno: 29.05.2019. 12:34

Zadnja izmjena: 29.05.2019. 13:18

Lipanj je mjesec svjesnosti o skoliozi! Pro Active Medi Centar, specijalizirani dio TTS Sport Centra Varaždin tim povodom poklanja tjedan dana besplatnih procijena. Akcija traje od 10. do 14. lipnja, a potrebno je samo javiti se za termin preko neke od njihovih službenih stranica ili nazvati recepciju centra.

SCHROTH METODA je najpoznatija te najcjelovitija trodimenzionalna konzervativna metoda liječenja skolioza priznata u svijetu. Osnovala ju je Katharina Schroth 1921. godine u Njemačkoj. Pokazala se kao jedan od najuspješnijih načina za korekciju deformiteta kralježnice pogotovo ako se radi o osobama koje su u fazi rasta i razvoja. To potvrđuju brojni znanstveni radovi, kao i rezultati koji govore u prilog Schroth metodi.

Specifičnost za sve deformitete kralježnice je da mogu dovesti do ozbiljnih smetnji koje su do određene dobi tolerantne zbog velike adaptacijske sposobnosti mladog organizma, no s vremenom su te smetnje sve izraženije i teže podnosive. Zato je potrebna pravovremena reakcija i intervencija.

Cilj metode je:

  •  Izbjeći operaciju
  • Smanjiti bolove
  • Usporiti ili spriječiti daljnju progresiju
  • Povećati respiratornu funkciju i mobilnost
  • Estetsko poboljšanje

Važno je naglasiti da su rano otkrivanje, svakodnevno vježbanje naučenih vježbi te osvješćivanje razlike između lošeg i dobrog posturalnog držanja ključ uspjeha. Schroth terapeut je tu da pomogne u tome.

O skoliozi i ostalim deformitetima kralježnice možete se više informirati na njihovoj službenoj WEB stranici.

Ukoliko sumnjate ili već imate dijagnosticiranu skoliozu, obratite im se preko službenih stranica ili na recepciji s povjerenjem

Komentari