Sponzorirani članak

Rast brži od prosjeka države: Nove investicije u Varaždinskoj županiji i nezaposlenost najmanja od kad je statistike

Objavljeno: 19.05.2016. 14:04

Zadnja izmjena: 19.05.2016. 14:13

U Varaždinskoj županiji ovih dana postoji mnogo razloga za zadovoljstvo, pozitivni trendovi bilježe se na svim područjima, a Županiji koja slovi kao najkonkurentnija i najtransparentnija najnoviji podaci mjerodavnih institucija daju dodatni zamah u postizanju još boljih rezultata.

Naime, prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnom uredu Varaždin u travnju ove godine evidentirano je ukupno 6.046 nezaposlenih osoba što predstavlja stopu nezaposlenosti od 8,9 %. Važno je istaknuti kako je ovo značajan pad nezaposlenosti u odnosu na travanj prošle godine. Ovim rezultatima zadovoljan je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji ističe kako je pad nezaposlenosti rezultat investicija i pozitivne poduzetničke klime koja vlada Varaždinskom županijom.

Investicije u Ludbregu

Ovako mala nezaposlenost zabilježena je po prvi puta od kada Zavod za zapošljavanje prati i vodi statističke podatke o nezaposlenosti, a ovi najnoviji podaci su rezultat novih i kvalitetnih investicija, koje su pak rezultat činjenice da je Varaždinska županija najkonkurentnija i najtransparentnija Županija u HrvatskojOvih dana smo imali posjet predsjednika uprave kompanije ACG Worldwide Ajita Singha koji je najavio investiciju vrijednu 35 milijuna eura u Ludbregu. Naime, jedna od najvećih tvrtki na svijetu u području farmaceutske industrije kupila je ludbrešku tvornicu tvrdih želatinastih kapsula Lukaps još 2007. godine, a sada će investirati dodatnih 35 milijuna eura i otvoriti novih 340 radnih mjesta u Ludbregu. Uz tvrtku Ducati Komponenti od sedam milijuna eura s 40-ak novih radnih mjesta, ova investicija gradić Ludbreg smješta na središnju poziciju gospodarskog razvoja Hrvatske – rekao je župan te dodao kako su i plaće u Varaždinskoj županiji porasle  5 %, dok je prosjek države 2,5 %.

Rast brži od prosjeka države

- Izuzetno me veseli ova činjenica jer po prvi puta rastemo brže od prosjeka države po pitanju plaća, a samo zahvaljujući ulaganjima u poduzetništvo, obrazovanje i znanost. Uvijek govorim i stalno ću ponavljati, svaka kuna uložena u obrazovanje nam se višestruko vrača, obrazovani ljudi moraju postati nositelji društvenog razvoja –istaknuo je Štromar te naglasio kako  mnogi investitori dolaze upravo u Varaždinsku županiju   jer ovdje jedinice lokalne samouprave rade na tome da pomognu svakom poduzetniku.

Izvor: Mjesečni statistički bilten Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (str.28)

Komentari