zdrava hrana

Foto - Na 13. Varaždinskom sejmu predstavit će se više od sedamdeset izlagača

Objavljeno: 11.05.2022. 12:23

Nakon dvije godine pandemijske stanke, Gradska tržnica ponovo će u nedjelju, 22. svibnja od 8 do 14 sati ugostiti proizvođače domaćih proizvoda, u prvom redu hrane. Za 13. Varaždinski sejem, najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda prijavljeno je više od sedamdeset izlagača.

Različitim namirnicama iz cijele Hrvatske zajednički su nazivnici domaće, bez aditiva i kemije. Ako tražite stare sorte jabuka, krumpira ili drugog voća i povrća, ovo je jedinstveno mjesto gdje ćete to pronaći. Očekuje vas i šarenilo sezonskog voća. Dominirat će jagode, i to one ludbreške, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda.

Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi. Na svoje će doći i ljubitelji nešto 'konkretnije' hrane kao što su kuleni, kobasice, čvarci i drugi suhomesnati specijaliteti.

Bit će i proizvoda od buče, zdrave tjestenine, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja i cvijeća, a posebno veseli ponuda domaćih specijaliteta poput trnovečkih makača, zagorskih štrukli, zlevanki i orehnjača, kao i ponuda za osobe oboljele od celijakije te široka paleta zdravih žitarica i njihovih prerađevina.

Izlagači iz cijele Hrvatske

Na 13. Varaždinskom sajmu izlagačima domaće hrane pridružit će se i proizvođači originalnih suvenira i prirodne kozmetike te drugih proizvoda koje svakako vrijedi pogledati. Osjetit će se i miris mora, jer su na sajam prijavljeni i izlagači iz okolice Šibenika.

Varaždinski sejem je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva. Tradicionalno je smješten na varaždinski plac kako bi podsjetio posjetitelje na sve dobre strane kupnje na tržnici. Plac je mjesto susreta sa znancima, gdje se osjeća 'duh Varaždina'.

U zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Hrvatskih željeznica, Kraljevi ulica i Tamburaški sastav Špancir. Kroz program će posjetitelje voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo.

Komentari