kerekesh teatar

Na 14. Tjednu smijeha očekuje vas brdo zabave i smijeha sa ovim komedijama

Objavljeno: 08.02.2023. 11:09

Zadnja izmjena: 08.02.2023. 11:11

Smijeh je lijek! Dođite se stoga nasmijati na najveći i najposjećeniji festival u Hrvatskoj – 14. Tjedan smijeha! Na već dobro poznatoj lokaciji, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, od 3. do 12. ožujka očekuje vas brdo zabave i smijeha sa komedijama između kojih će svatko pronaći nešto za sebe. I oni veliki, ali i mali.

Na scenu nam tako osim predstava za odrasle, stiže predstava za mlade „Debela“ u izvedbi kazališta Mala Scena. Zavirite u više nego uzbudljivu godinu života petnaestogodišnje tinejdžerice Lade. Višak kilograma, prijateljstvo, prve nesretne ljubavi, totalna pomutnja s prijateljem iz inozemstva, tulumarenje i sve što uz to ide, brat koji ima svoj veliki problem, roditelji sa svojim roditeljskim problemima, škola, prvi posao i sve ostalo što prati odrastanje pronaći ćete u sjajnoj predstavi nastaloj prema popularnom romanu Debela Silvije Šesto Stipaničić. Roman ne silazi s top lista najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade i dobitnik je vrijednih priznanja - nagrade Ivana Brlić Mažuranić te Časne Liste IBBY-a, gdje se nalazi kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Roman Debela na popisu je lektire za osmi razred, a predstava Debela zaslužuje biti na popisu nužnih izlazaka na kojima ćete se izvrsno provesti! Predstavu možete pogledati u nedjelju, 5. ožujka s početkom u 11 sati.

Istog dana, u večernjim satima, točnije u 20 sati u HNK Varaždin Teatar EXIT igra svoju nagrađivanu predstavu “Realisti”. Svijet srlja u propast, a ljudi u šoping-centre. Reality show postaje stvarniji od vijesti. Tražimo poslove tamo gdje ih nema, a samo su smrt i kredit neizbježni. Nepodnošljiva lakoća površnosti dopušta nam misliti da možemo ostvarivati svoje snove bez imalo uloženog truda ili resursa bilo koje vrste. Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

U ponedjeljak, 6. ožujka s početkom u 20 sati na scenu stiže psihološko – malerska ordinacija. Nemojte se sramiti. Svi imamo probleme. I svi znamo da je najbolje o problemima razgovarati sa psihologom. Naša Svjetlana Fufić zvana BEBA dolazi psihologu po prvi put. Od silnog uzbuđenja, mušica u glavi i gomile problema jednostavno započinje razgovor s gospodinom u bijeloj odori. Taj gospodin je maler i jedino što zna o psihologiji je da mora pomalati ured i hodnik psihološke ordinacije. Bivši muževi Svjetlane Fufić izvukli su deblji kraj. Hoće li i ovaj slučajni psiholog s valjkom u ruci, saznajte u novoj komediji Kerekesh Teatra jer u čekaonicu dolazi “Beba”.

Ulaznice za sve predstave već su u prodaji a kupiti ih možete na blagajni HNK u Varaždinu, suvenirnici Varaždin na Korzu, Optici Ghetaldus u Gajevoj ulici te online u sustavu Entrio.hr

Dopustite nam da vas nasmijemo! Vidimo se na 14. Tjednu smijeha!

Komentari