Sponzorirani članak

Grad Varaždin poziva na 16. Varaždinsku biciklijadu s bogatim programom u četvrtak, 26. svibnja

Objavljeno: 19.05.2016. 16:17

Zadnja izmjena: 20.05.2016. 14:22

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

16. Varaždinska biciklijada održat će se u četvrtak, 26. svibnja, a kao i svake godine uz rekreativni i zabavni, najbitniji je njen humanitarni karakter. Biciklijadu organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Gradom Varaždinom uz podršku Društva za zaštitu od dijebatesa Varaždin, te sponzorima Varkom d.d. Varaždin,  Autoservisni centar d.d. Varaždin, Shopping park Supernova Varaždin i Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg.

Društvo za zaštitu od dijabetesa, organizirat će tombolu u kojoj će posjetitelji moći sudjelovati za  simboličnih 15 kuna. Sredstva od tombole se prikupljaju za odlazak djece oboljele od dijabetesa u edukativni kamp u Pulu, odnosno Premanturu. Ove godine tamo će otputovati šestero djece, gdje će u sedam dana boravka naučiti kako si sami davati inzulin te mjeriti šećer. Učit će o svojoj bolesti uz stalni nadzor liječnika, medicinskih sestara i psihologa.

“Ove godine, zahvaljujući velikoj angažiranosti Društva i mene kao dopredsjednice Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, gostovat će i ekipa Dia Euro. To je tim koji se sastoji od mladića dijabetičara tipa 1 iz cijele Hrvatske. Oni već petu godinu za redom sudjeluju u natjecanjima malonogometnog turnira Dia Euro, na kojem sudjeluje 16 zemalja Europe.” – otkrila je Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa

Na biciklijadi će sudjelovati i gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš, koji će voziti sponzorski bicikl, koji će kasnije biti darovan na korištenje Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Radi se o biciklu na električni pogon, tvrtke Ducati. Gradonačelnik je napomenuo kako se još puno toga može napraviti na infrastrukturi koja bi pretvorila Varaždin u pravi biciklistički grad, a kako je njegova namjera da upravo to i učini.

“Ovih dana trebalo bi se krenuti u izgradnju jednog prihvatilišta za bicikle, gdje će se biciklisti moći istuširati, oprati robu, presvući se, ostaviti bicikle i propješačiti gradom. Ulagat ćemo u infrastrukturu i mi kao grad, ali i Turistička zajednica. Jedna ovakva biciklijada promovira bicikl, ne kao jedno obično prijevozno sredstvo, nego sredstvo rekreacije, obiteljske rekreacije, a to je ono što je bitno.” – otkrio je gradonačelnik.

Start 16. Varaždinske biciklijade predviđa se u 10.00 sati ispred Shooping parka Supernova - Optujska 171, gdje će svaki sudionik dobiti na poklon prigodnu majicu i jednu bočicu vode.  Vozit će se Optujskom ulicom prema gradu Varaždinu sa skretanjem prema Varaždinskom groblju ulicom Gustava Krkleca, te nastaviti Hallerovom alejom prema Novoj Vesi Petrijanečkoj odnosno Zelendvoru, Grofova Bomballesa 2 – jednom od najstarijih lovišta u Hrvatskoj. Pri dolasku u Zelendvor svaki će sudionik dobiti još jednu bočicu vode i svima će biti podijeljene porcije graha. Pripremljen je zabavni program i igre za djecu. Povratak je samostalan za svakog sudionika.

Ne budu li vremenske prilike išle u korist ove manifestacije, 16. Varaždinska biciklijada održat će se u subotu, 28. svibnja.

Komentari