S obitelji na plac

Na placu uz pjesmu 'Malih slavuja', igru, ples i radionice proslavljen vrhunac sezone

Objavljeno: 18.06.2022. 11:38

Zadnja izmjena: 18.06.2022. 11:38

Na varaždinskome je placu vrhunac sezone. Vidi se to po bogatoj ponudi na klupama, ali i po gužvi, posebice subotom ujutro kada većina ljudi ima više vremena pa se posjet placu često pretvori u druženje i kavu na nekoj od brojnih varaždinskih terasa.

Osim nabave, na placu je ove subote bilo i zabave za što su se pobrinuli Mali slavuji iz Društva Naša djeca uz svoju voditeljicu Zdenku Knapić koji su posjetitelje uveselili repertoarom najpoznatijih dječjih pjesmica. Bilo je tu i igre, radionice, plesa, šarenih kostima, oslikanih lica, kreativnih radova i puno smijeha.

- Varaždinski plac je duša grada Varaždina. Želimo osvijestiti naše sugrađane da kupuju na našem placu, da kupuju sezonski, domaće proizvode od naših OPG-ovaca. Želimo da bake uzmu za ruke svoje unuke, a roditelji svoju djecu i da stvaraju djeci naviku dolaska i kupovanja na placu. Ovakvim manifestacijama čuvamo tradiciju našeg placa, a istovremeno promoviramo zdravu i domaću hranu. Danas na Obiteljski dan djeca se ovdje mogu zabaviti na radionicama i uživati na koncertu, a istodobno i učiti o zdravoj hrani iz bogate ponude voća i povrća koja ih ovdje očekuje i to nam je izrazito važno. U varaždinske vrtiće uvodimo zdrave jelovnike i novom suradnjom koju ćemo uspostaviti između Gradske tržnice i vrtića, centralna vrtićka kuhinja snabdijevat će se upravo proizvodima s placa. Odrasli također mogu zaigrati nagradne igre dok izabiru nešto iz mnoštva namirnica sad u vrhuncu sezone, po zaista pristupačnim cijenama - rekao zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar istaknuo je kako se ovim događajem plac željelo približiti prije svega najmlađima. - Vrhunac je sezone i idealno je vrijeme za sve koji inače možda oklijevaju ili ne stignu posjetiti plac, da u svoju zdravu naviku ipak uvrste posjet tržnici. Nema boljeg početka vikenda od kavice na placu, druženja i nabavke sezonskih proizvoda kojih je sada u izobilju. Iako cijene globalno rastu, mogu reći da su naši poljoprivrednici ipak još konkurentni i cijene su, s obzirom da je sezona, izuzetno pristupačne.

'S obitelji na plac' posljednji je događaj na placu prije ljetne stanke. Iz Gradske tržnice pozivaju Varaždince da sve što im je potrebno i dalje nabavljaju na svojemu placu, dok novi događaji počinju ponovo dolaskom jeseni.

Komentari