ogromni dobitak

Na što troše novac dobitnici jackpota u Hrvatskoj?

Objavljeno: 25.03.2022. 12:14

Zadnja izmjena: 25.03.2022. 12:32

Jackpot iliti ogroman dobitak koji mijenja život preko noći obično sretnog dobitnika navodi na ubrzanu potrošnju novca, a ovo su stvari na koje najčešće odlazi nagradna svota...

Nema sumnje, mogućnost osvajanja milijunskog dobitka razlog je zašto brojni naši sugrađani obožavaju igre na sreću i nadaju se da će baš njima uspjeti promijeniti svoj život preko noći, osvajanjem glavnog zgoditka.

Loto igre dugo su nudile najprivlačnije jackpot dobitke, s desecima milijuna kuna na Lotu 7 i stotinama milijuna koje osvaja tko pogodi savršenu kombinaciju na Eurojackpotu. No, u posljednje vrijeme online casino se približava ovim ciframa, sa svojim progresivnim jackpotom koji je već isplaćen u vrijednosti većoj od 20 milijuna kuna u Hrvatskoj.

Koja hrvatska online casina dijele najveće progresivne jackpotove možete saznati na portalu Rizik.hr, a nakon osvojenog mega dobitka dobitnik obično kreće s ubrzanom potrošnjom novaca, na one stvari koje se u Hrvatskoj uglavnom povezuju s imućnima...

Auto, stan i vikendica

Ako sretan dobitnik nema dugova koje treba podmiriti osvojenom cifrom, obično se odmah baca na kupovinu nekretnina i automobila, onog što se inače godinama otplaćuje od redovite plaće, da bi odjednom postalo moguće isplatiti u jednoj rati.

Gotovo da nema dobitnika jackpota u Hrvatskoj koji nije kupio barem nekakvu nekretninu nakon što mu je milijunska svota sjela na račun. Ako već ima riješeno stambeno pitanje, onda se radi o vikendici na moru ili imovini u inozemstvu, a skupocjeni automobil, kakav se prije činio nedostižnim također brzo završava sretno smješten u garaži. Ovisno o osvojenoj cifri, neki odu još korak dalje i kupe jahtu...

Luksuzna putovanja i provodi

Putovati svijetom i uživati u životu nemoguće je uz 40 sati tjedno provedenih na radnom mjestu, no nakon dobivenog jackpota situacija se drastično mijenja.

Tada ne samo što je moguće sjesti u avion i mjesecima putovati, već i uživati u luksuznom smještaju na destinacijama koje privlače zaljubljenike u lagodan život, od Kariba i Maldiva do Havaja i Tahitija. Značajan dio jackpot svote u Hrvatskoj odlazi na takva putovanja, koja postaju itekako dostupna s milijunskim iznosom na bankovnom računu.

A neki dobitnici koji nemaju želje putovati u inozemstvo novac troše provodeći se u vlastitom gradu ili selu, što uključuje čašćenje poznanika i prijatelja, kao i velike napojnice konobarima i "živoj" muzici...

Gadgeti i elektronika

Naravno, dobitnici velikog zgoditka na igrama na sreću okreću se i elektroničkim igračkama, od najboljih dostupnih mobilnih uređaja do pametnih satova, laptopa, tableta i igraćih konzola.

Neki od njih pokušavaju iskoristiti milijunski iznos kako bi u nastavku života zarađivali na društvenim mrežama, prezentirajući lagodan stil života pa ulažu u najmodernije kamere i ostale audiovizualne rekvizite.

Skupi restorani i brendirana odjeća

Ukusna hrana kojoj cijena nije bitna san je mnogih u Hrvatskoj, a osvajači jackpota ga i ostvaruju, posjećivanjem restorana diljem zemlje, ali i u inozemstvu.

Ne samo što im postaje dostupna hrana u luksuznim restoranima, već više ne moraju u supermarketu paziti je li neka namirnica na akciji ili nije, što značajno olakšava ostvarivanje vlastitih kulinarskih želja.

Također, kupovina kvalitetne odjeće više ne predstavlja problem, čak ni one brendirane, koja se prodaje po izrazito visokim cijenama. Odlazak u šoping centar i potrošnja u desecima tisuća kuna ono je što se obično događa vrlo brzo nakon isplate jackpota.

Uljepšavanje i estetska kirurgija

Za kraj, tu je naravno rad na vlastitom fizičkom izgledu, briga koja postaje aktualna tek nakon što netko ima osjećaj da je osigurao svoju egzistenciju. To može biti angažman osobnog trenera te više ulaganja u zdravu ishranu i dodatke prehrani, ali najčešće ide i dalje od toga.

Dobitnici jackpota itekako su skloni estetskoj kirurgiji, od liposukcije do ispravaka na licu pa do korekcija na drugim dijelovima tijela, uključujući i ugradnju kose kod muškaraca, a povećanja grudi kod žena.

U svakom slučaju, dobitak na jackpotu u potpunosti mijenja život, no poznato je da su mnogi sretni dobitnici brzo potrošili nagradni iznos pa čak i zapali u velike dugove, zbog čega treba biti oprezan.

Nekontrolirano bacanje novca na provode, kupovina vozila sa skupocjenim rezervnim dijelovima, kao i nekretnina s ogromnim režijama klasične su pogreške koje svakako trebate izbjeći, ako i vi jednog dana osvojite glavni zgoditak u online casinu, ili igrajući lutriju...

Komentari