Sponzorirani članak

Novootvoreni Obiteljski dom Sv. Antun u Sračincu pruža najviše uvjete za skrb - mjesto s atmosferom doma

Objavljeno: 11.07.2016. 10:39

Obiteljski dom Sv. Antun za smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba nalazi se u Sračincu, 3 km od Varaždina i 15 km od Slovenije. Okružen prirodom, čistim zrakom i daleko od buke, idealan je za starije i nemoćne jer je mjesto s atmosferom doma, koje daje osjećaj blagostanja i sigurnosti.

S kapacitetom smještaja za dvadeset korisnika i stručnim, medicinskim osobljem i njegovateljicama, pruža ozračje koje krijepi. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, a u Domu postoji i jedna trokrevetna soba. Svaka soba ima kupaonicu opremljenu prema međunarodnim standardima, klimu i televizijski priključak. Omogućen je visoki medicinski nadzor i hitna liječnička intervencija.

Kuhinja je opremljena po najvišim standardima, a korisnici se mogu družiti u dnevnom boravku i blagovaonici s televizorom. Također, nudi se prehrana po preporuci liječnika, organizacija kontrolnih pregleda i prijevoz, nabava lijekova i ortopedskih pomagala, opća njega bolesnih korisnika, prevencija komplikacija dugotrajnog mirovanja, zbrinjavanje rana, kupanje bolesnika u kadi i krevetu, uzimanje materijala za laboratorijske pretrage, primjena terapije, kateterizacija mokraćnog mjehura, mjerenje i registracija vitalnih funkcija, kontrola razine šećera u krvi i u urinu i skrb umirućeg bolesnika. 

Smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba uključuje cjelodnevnu medicinsku skrb, liječnika, fizikalnu i radnookupacijsku terapiju, nastavak terapije kroničnih bolesti, organiziranje prijevoza do bolnice i lječilišta u Hrvatskoj i inozemstvu te pružanje usluga po potrebi korisnika (frizerski salon, pedikerski salon, vjerske usluge).

Intenzitet pružene usluge starijim, nemoćnim i teško bolesnim odraslim osobama ovisi o vrsti usluge, potrebama (funkcionalnoj sposobnosti korisnika) i zdravstvenom stanju korisnika, a određuje ga intenzitet aktivnosti unutar usluge.

Prvi stupanj usluge pruža se funkcionalno neovisnom korisniku koji samostalno zadovoljava svoje potrebe, a iz zdravstvenih razloga može se zaključiti da mu pomoć nije potrebna (pokretne osobe); drugi stupanj usluge pruža se djelomično ovisnom korisniku kojem je potrebna pripomoć pri zadovoljenju osnovnih potreba (polupokretne osobe).

Treći stupanj pruža se funkcionalno ovisnom korisniku kojem je potrebna pomoć druge osobe pri zadovoljenju svih potreba u punom opsegu (nepokretne osobe), a četvrti stupanj pruža se funkcionalno ovisnom korisniku kojem je potrebna pomoć i nadzor druge osobe pri zadovoljenju svih potreba u punom opsegu (Alzheimerova demencija ili druga demencija – srednji / srednje teški stadij bolesti).

Komentari