nova poljoprivredna mehanizacija

Vinogradarstvu i podrumarstvu„Tomšić“ više od pola milijuna kuna potpore iz europskih fondova

Objavljeno: 21.09.2020. 12:41

Zadnja izmjena: 21.09.2020. 12:41

Obrtu ''Vinogradarstvo i podrumarstvo ''Tomšić'', vl. Alojz Tomšić iz Železne Gore (Štrigova) ovih je dana Agencija za plaćanja u cijelosti isplatila potporu u iznosu od 514.699 HRK.

Potpora je isplaćena u sklopu projekta pod nazivom „Ulaganje u nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i gospodarskog vozila“ koji je 2018. godine prijavljen na natječaj ''Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – sektor biljne proizvodnje (vinogradarstvo). Potpora je isplaćena iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a intezitet potpore kojim je projekt sufinanciran iznosio je 50%.

Kroz predmetni je projekt nabavljena nova poljoprivredna mehanizacija – traktor, trimer, samohodna kosilica, rotacioni malčer, rotodrljača, prikolica, čistač trsa, atomizer s ultrazvučnim senzorima, oprema za poljoprivrednu proizvodnju u sektoru vinogradarstva – generator, motorna pila, električne škare, vezač lucnjeva, plinski viličar, kibla za viličar, stroj za vruće pranje te gospodarsko vozilo – kombi.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden unutar planiranog proračuna projekta te planiranog vremenskog razdoblja u suradnji s Finesa Consultings timom.

Komentari