SPONZORIRANI ČLANAK

Od 11. travnja osmaši mogu „Odabrati svoju školu“

Objavljeno: 08.04.2016. 13:41

Zadnja izmjena: 08.04.2016. 13:43

Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija već devetu godinu zaredom pomaže učenicima završnih razreda osnovnih škola kod odabira nastavka daljnjeg školovanja, odnosno srednje škole i zanimanja te ih pritom nastoji školovati za realne potrebe gospodarstva ili za uspješan nastavak studija, kod onih kojih tako odluče.

Obzirom da se prije same odluke o izboru srednje škole izuzetno važno informirati o postojećim programima te uvjetima i kriterijima upisa,cilj kampanje je prvenstveno olakšati učenicima donošenje odluke o nastavku školovanja te ih informirati o konkretnim potrebama na tržištu rada.

Za potrebe predstavljanja, a s ciljem da  se učenicima, u iznimno bogatoj i raznolikoj ponudi programa srednjih škola, olakša donošenje odluke koja je pred njima, tiskan je i 'Informativni vodičkroz srednje škole'koji sadrži kompletnu ponudu srednjoškolskog obrazovanja na području županije, a koji će se dijeliti svim učenicima završnih razreda prilikom kampanje 'Odaberi svoju školu'.

2244 upisnih mjesta u 110 razrednih odjela

U Varaždinskoj županiji djeluje 18 javnih i privatnih škola u kojima učenici mogu birati između 70-ak različitih zanimanja, te se upisati u jedan od 110 razrednih odjela, što čini ukupno oko 2400 mjesta. U gimnazijskim programima ima 650 upisnih mjesta, a u deficitarnim područjima – graditeljstvu, strojarstvu i elektrotehnici ukupno oko 490 upisnih mjesta.

Brošuru "Odaberi svoju školu" skinite klikom ovdje.

600 učenika iz susjednih županija

Činjenica da u srednjim školama Varaždinske županije ima gotovo 600 učenika koji dolaze iz susjednih županija dokazuje iznimnu kvalitetu obrazovnog sustava te samih srednjih škola, programa i kadrova. Zahvaljujući jednosmjenskoj nastavi, multimedijalnim učionicama, sportskim dvoranama u gotovo svim školama, Centrima izvrsnosti, učeničkim zadrugarstvom te učeničkim i studentskim stipendijama i kreditima, Varaždinska županija nudi vrhunske uvjete školovanja i mogućnosti napredovanja svim svojim učenicima.

Inače, projekt već godinama nailazi na odličan odjek kako među učenicima tako i među roditeljima, obzirom da se obilaze svi gradovi u županiji i pojedine općine kako bi se djeca i roditelji upoznali s raznolikom i kvalitetnom ponudom programa srednjih škola nudeći im na jednom mjestu sve informacije o upisima i mogućnostima nastavka srednjoškolskog obrazovanja, kao i pojedinosti oko smjerova i upisnih kvota.

Ovu jedinstvenu kampanju Varaždinska županija provodi zajedno s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin, Uredom državne uprave u Varaždinskoj županiji, Varaždinskom televizijom i Centrom izvrsnosti za hrvatski jezik kao provoditeljem kampanje.

Komentari