novitet

Od ove godine učenici u Elektrostrojarskoj školi mogu učiti o razvoju video igara

Objavljeno: 15.09.2021. 10:15

Zadnja izmjena: 15.09.2021. 10:17

Od ove školske godine u Elektrostrojarskoj školi novitet je fakultativni predmet kojeg mogu izabrati učenici 1. i 2. razreda, a radi se o području razvoja video igara.

U sklopu smjera Tehničar za računalstvo javio se veliki interes učenika za oblikovanje računalnih video igara, što je ujedno zanimanje koje na današnjem tržištu postaje sve traženije.

U tijeku je postupak pokretanja novog smjera – Tehničar za razvoj video igara. Budući da pokretanje novog smjera može trajati nekoliko godina škola je već ove godine pokrenula nastavu vezanu uz razvoj video igra u okviru smjera Tehničar za računarstvo.

- Da ne bismo čekali još nekoliko godina koliko pokretanje novog smjera može trajati odlučili smo već ove godine u prvom i drugom razredu učenicima ponuditi fakultativni predmet na kojem će naučiti temeljne ideje oblikovanja video igara, dok će u trećem i četvrtom imati izborni modul vezan uz razvoj video igara. Budući da će učenici i dalje imate predmete vezane uz programiranje, steći će solidno znanje iz područja razvoja video igara, ali i iz područja programiranja. Zato će moći nastaviti studij vezan uz programiranje, ali i studij vezan uz razvoj video igara. Npr. na Fakultetu organizacije i informatike postoji smjer koji se bavi razvojem video igara – rekao je ravnatelj Kos.

- Siguran sam prema ovome što smo do sad čuli da će interes za ovaj smjer biti velik te da će puno učenika nakon završenog ovog smjera ubrzo pronaći posao. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, učeniku će na svjedodžbi pisati koje je predmete odslušao, a to će im pri zapošljavanju biti dodatna referenca. - rekao je ravnatelj škole Kos.

Ravnatelj smatra da je FOI odličan fakultet za nastavak obrazovanja u smjeru razvoja videoigara, a ESŠ već priprema dodatne kabinete i računala kako bi nastava novih predmeta bila što kvalitetnija.

Komentari