Eonex d.o.o.

Održana početna konferencija projekta "EONEX – Napredni implantat"

Objavljeno: 07.07.2021. 13:32

Zadnja izmjena: 07.07.2021. 13:54

O EONEX-U

Tvrtka Eonex d.o.o. nastala je na tradiciji njemačke kompanije Zrinski AG, te kao njezina nekadašnja podružnica od 2004. godine u svom visokotehnološkom pogonu smještenom u Poslovnoj zoni u Trnovcu Bartolovečkom proizvodi složene industrijske i medicinske proizvode za svoje kupce, koji su redom svjetski predvodnici u svojim djelatnostima. Kako bi se osigurala cjelovita usluga za kupce širokog spektra djelatnosti i zahtjeva, na najvišoj razini međunarodnih standarda, tvrtka je u mogućnosti odraditi sve faze od planiranja i izrade prototipa do serijske proizvodnje i testiranja najrazličitijih tipova proizvoda.

EU PROJEKT EONEX – NAPREDNI IMPLANTAT

Eonex d.o.o. je u fazi provedbe EU projekta EONEX – NAPREDNI IMPLANTAT koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. temeljem javnog poziva KK.03.2.2.06. Inovacije u S3 područjima. Poziv je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritet 3 "Poslovna konkurentnost"; Investicijski prioritet 3d "Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima"; Specifični cilj 3d2 "Poboljšana inovativnost malih i srednjih poduzetnika".

Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (PT1) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (PT2).

Ukupna vrijednost projekta je 32.965.148,68 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi projekta 26.636.995,04 kn, dok je iznos sufinanciranja EU 10.172.219,64 kune.

Projekt je započeo 1. 7. 2020. i trajat će do 1. 7. 2022. godine.

Projekt EONEX-NAPREDNI IMPLANTAT usmjeren je na segment medicinskog programa koji se proizvodi u tvrtci Eonex te na poboljšanje kvalitete, čvrstoće i fiksacije elemenata koji se ugrađuju u ljudsko tijelo te indirektno na smanjenje mogućih posljedica kod ugradnje takvih elemenata, a sve kako bi se uspješno liječili prijelomi kostiju i posljedice trauma. Specifični cilj projekta je inoviranje poslovnih procesa i organizacije poslovanja poduzeća EONEX kako bi se dostigli najviši tehnološki standardi za proizvodnju i komercijalizaciju inovacije u području implantata.

Primjena novog koncepta sustava zaključavanja na osteosintetske implantate pogoduje "hvatanju" individualnih fragmenata kostiju i umanjuje potrebu za savijanjem (prilagodbom osteosintetskih implantata frakturi) čime se smanjuje potrebno vrijeme za izvršavanje operacijskog zahvata te ujedno kirurzima omogućava jednostavnije rukovanje sa sustavom. Trenutno ne postoje proizvođači implantata koji imaju sustav zaključavanja s toliko visokim karakteristikama.

Inovativni proizvodi koji će se komercijalizirati nakon provedbe predloženog projekta su:

  1.  osteosintetska pločica s inovativnim sustavom zaključavanja za opću namjenu
  2. osteosintetska pločica s inovativnim sustavom zaključavanja za šaku
  3. osteosintetska pločice s inovativnim sustavom zaključavanja za stopalo
  4. Osteosintetska pločica s inovativnim sustavom zaključavanja za Proximal Humerus (rame)

IZGRADNJA NOVOG POGONA

Kao preduvjet provedbe projekta Eonex - Napredni implantat nužna je izgradnja nove proizvodno poslovne građevine u kojoj bi se proizvodio isključivo medicinski program. Upravo sad je u fazi realizacija izgradnje proizvodnog pogona površine 2 141 m2 koji će biti smješten neposredno do postojećeg pogona tvrtke. Time će se omogućiti dostizanje najviših standarda u proizvodnji medicinske opreme i širenje tržišnog udjela u sektoru proizvodnje medicinskog asortimana (ljudska medicina i veterina) a samim time posljedično i povećanje prihoda uz racionalizaciju postojećih poslovnih procesa.

Realizacijom investicije zaposliti će se novih 10 radnika kako bi se zadovoljile potrebe proizvodnje koja je u porastu.

Komentari