obavijest organizatora

ORAŠAR Ukrainian Classical Ballet ponovno osvaja rekorde: Evo koja mjesta su još slobodna u Areni Varaždin

Objavljeno: 30.11.2021. 20:07

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 20:07

Orašar je, očito, tema neiscrpnih inspiracija u raznim oblicima umjetnosti, a sve imaju velik broj obožavatelja.

Priča je to, koja u blagdansko vrijeme već dugi niz godina iznova osvaja srca publike, bilo da se radi o predstavi, crtiću, filmu ili baletu. No ipak, balet na temu „Orašara“ izaziva malo veći interes od svih drugih, kako u cijelom svijetu, tako i u Hrvatskoj.

O kvaliteti izvedbe Ukrainian Classical Balleta hrvatska publika mogla je svjedočiti 2019., što se potvrđuje s rasprodanim dvoranama u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku, kad se prodalo ukupno više od 8000 tisuća ulaznica. Vrlo rijetko jedna predstava u samo par dana uspijevala okupiti toliki broj posjetitelja, pogotovo kad je riječ o baletu!

U Zagrebu su gotovo rasprodane ulaznice za 11. i 12. prosinca, rasprodana je i dvorana Centra Gervais u Opatiji, a svoju priliku za vrhunski baletni užitak dobili su i Varaždin i Split.

Idući petak u Varaždinu

Tako će se u petak, 10. prosinca, Arena Varaždin – gradska sportska dvorana pretvoriti u kazalište koje će prožeti duh i čarolija Božića, a samo tjedan kasnije, 17. prosinca, „Orašar“ Ukrainian Classical Balleta siže u Split u Spaladium Arenu. Obje dvorane bit će posebno prilagođene baletnom spektaklu te atmosferi kazališta, a fantastičan ples uz nadahnuta, živa i raskošna scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije, zapanjujuće kostime i uzbudljive video-projekcije čine ovu interpretaciju „Orašara“ onom koja se nikako ne propušta.

Spajanjem četiri grada, u organizaciji ARTentainment-a, stvorila se baletna turneja kojom Ukrainian Classical Ballet ruši rekorde, a publika u Zagrebu, Opatiji, Varaždinu i Splitu dobila je iznimnu priliku pogledati raskošnu božićnu bajku koju izvode vrhunski umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, u koreografiji jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada – Valerija Petroviča Kovtuna.

Ulaznice

Trenutačno su ulaznice za predstavu Orašar u Areni Varaždin rasprodane za VIP parter i parter, no slobodne na tribini i tribini plus te se mogu kupiti u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima, na BP Petrol, Tisak Media centrima i Mjenjačnicama Exclusive Change ili na linku. Za predstavu Orašar također će biti potrebno pripremiti COVID potvrde, a za sve koji istu nemaju organizirano je brzo testiranje na mjestu događaja od 16 do 19:45 sati. Cijena testa iznosi 30 kuna. Vrata dvorane za posjetitelje su otvorena od 18 sati, stoga se mole svi da na predstavu stignu na vrijeme, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Komentari