NE POSTOJE NERJEŠIVI SPOROVI

Otkrijte tajne uspješnih poduzetnika na Konferenciji za poduzetnike „Brže i efikasnije do rješenja sporova“

Objavljeno: 23.09.2019. 09:14

Zadnja izmjena: 23.09.2019. 09:14

Konflikti s poslovnim partnerima, dobavljačima, klijentima, radnicima – svakodnevica su gotovo svakog poduzetnika. Sudske parnice su dugotrajne i skupe, a uz to nose i veliki rizik i neizvjesnost, te na koncu trajno narušavaju odnos osoba koje su u konfliktu.

Poduzetnici više ne bi trebali ignorirati medijaciju kao način rješavanja konflikata i sporova. Upravljanje konfliktima i sporovima preduvjet je uspješnog poslovanja, a uz primjenu principa medijacije svako poslovanje i svaki poslovni spor moguće je učiniti upravljivim i predvidljivim.

Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje i Gradom Varaždinom, u četvrtak 26. rujna 2019. organizira konferenciju za poduzetnike – „Brže i efikasnije do rješenja sporova“.

„Pozivamo sve zainteresirane za razvoj vlastitih medijacijskih kompetencija, ali i općenito informiranje o samim postupcima i potencijalnim rezultatima medijacije i mirenja, da nam se pridruže na konferenciji. Registracija počinje u 13:30 sati u Palači Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin. Konferencija je besplatna za sve sudionike ali je prijava za sudjelovanje obvezna i možete ju obaviti na Internet stranici odvjetničkog društva.“ – poručuje svim poduzetnicima Kristina Bajsić Bogović, odvjetnica i izmiriteljica, te jedna od organizatora i predavača na ovoj zanimljivoj konferenciji.

Svrha ove konferencije je upoznati poduzetnike s primjenom principa medijacije u poslovanju i njezinim višestrukim prednostima u rješavanju svih sporova s kojima se u poslovanju susreću poduzetnici. Primjena medijacije u poslovanju sprječava financijske gubitke, gubitke poslovnih partnera, klijenata, dobavljača i radnika, a također osigurava i skladno ozračje unutar i izvan organizacije.

„Čak 97 % sporova među gospodarstvenicima u Republici Hrvatskoj završava na sudovima, što znatno produžuje vrijeme do konačnog rješenja. Preopterećenost sudova mogla bi se promijeniti provođenjem medijacije, jer dugotrajni i mukotrpni sporovi nikome ne idu u korist.“ – dodaje Kristina, te poziva sve poduzetnike da se pridruže konferenciji u Varaždinu kako bi na simulacijama suđenja i medijacije, koje će voditi odvjetnici i izmiritelji s dugogodišnjim iskustvom u pravosuđu, naučili primjenjivati principe medijacije i u svom poslovanju.

Komentari