EU PROJEKT

Otvorenje pametnog sistema podzemnih kontejnera za odlaganje otpada u Ludbregu

Objavljeno: 01.10.2018. 09:46

Zadnja izmjena: 01.10.2018. 09:46

U utorak, 9. listopada 2018. godine u Ludbregu održat će se otvorenje pametnog sistema podzemnih kontejnera za odlaganje otpada u Ludbregu, sklopu realizacije projekta „Ecological Smart and Sustainable Cities“, akronim projekta „EcoSmartCities“. Program otvorenja počinje u 13 sati okupljanjem sudionika u Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića.

Sistem podzemnih kontejnera uključivat će 2 podzemna sustava sa 3 kontejnera od 2.000 litara te će biti postavljeni na dvije lokacije, na kčbr. 2716 u Ulici Ivana Gundulića i na kčbr. 2729 u Ulici Augusta Šenoe, u blizini dječjeg vrtića „Radost“ Ludbreg.  
Ovim sustavom će se upravljati preko pametnih i održivih IT rješenja koje će nam omogućiti daljnju nadogradnju uspostavljenog sustava.

Kroz uspostavu pametnog sustava podzemnih kontejnera želimo pozitivno utjecati na promjenu svijesti kod građana, povećati stupanj recikliranja i razvrstavanja otpada te unaprijediti sustav gospodarenja otpadom koji se temelji na inovativnoj infrastrukturi, pametnim rješenjima i najnovijim dostignućima na području zaštite okoliša

Provedba ovog projekta koji je odobren za sufinanciranje iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska za programsko razdoblje 2014.-2020. započela je u studenom prošle godine početnom konferencijom, a vodeći partner je upravo Grad Ludbreg. Partner na projektu je Grad Zalaegerszeg iz Mađarske.
Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.

 

Komentari