svi ste pozvani!

Ove subote akcija čišćenja: Kavica i čista Dravica 3!

Objavljeno: 13.10.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 13.10.2022. 18:18

Uspjesi prvih akcija čišćenja dravske šume 'Kavica i čista Dravica', u kojima je 60-ak volontera prikupilo oko četiri tone otpada, jasan su znak da Varaždincima volje i poduzetnosti ne nedostaje.

Kako bi ova akcija prerasla u tradiciju, varaždinski ogranak Čistećih medvjedića održat će još jednu jesensku akciju čišćenja.

- Pomnim pregledom lokacija, ustanovljeno je da je Dravska šuma – čista! Točnije, prljava toliko da se u nekoliko ležernih mini akcija i šetnji može počistiti. Varaždinci, čestitamo! - navode organizatori.

Iz tog je razloga odlučeno da se lokacija ove akcije seli nizvodno, točnije na lokaciju oko Motičnjaka i Varaždinskog jezera.

Čišćenje će se održati ove subote, 15. listopada, s početkom u 10:00 sati. Mjesto sastanka je kod tvtke Infrastruktura d.o.o. (upišite u navigaciju). Od tamo ćemo se još malo odvesti u smjeru Varaždinskog jezera gdje smo pronašli dvije hrpe otpada s koje je vjetar otpuhao sitnice po okolnoj livadi. Zatim ćemo se vratiti prema Aquacityu, točnije prema šumi Motičnjak, te očistiti dio šume i plaže oko jezera.

Akciju će, kao i svaki puta podržati varaždinska Čistoća koja će osigurati vreće u koje će se razasuto smeće stavljati, te organizirati prijevoz sakupljenog smeća.

Osnovni cilj ovakvih akcija je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci, umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu, ali i ostale zelene lokacije koje za istovar otpada nisu zamišljene. Također želimo apelirati na šetače da svoje sitno smeće smjeste u torbu ili u džep te odnesu do najbliže kante za smeće, a ne da bacaju uokolo. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane, koji slično razmišljaju, na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Organizatori sve sudionike podsjećaju da ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motičice, hvataljke…), te da se adekvatno odjenu – čvrsta obuća, odjeća dugih rukava i nogavica.

Znate lokaciju koja zahtijeva intervenciju Čistećih medvjedića? Kontaktirajte nas na Facebook grupi Čisteći Medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore ili FB stranici Čisteći Medvjedići. Za više informacija o aktivnostima i nadolazećim akcijama ne propustite zapratiti FB i Instragram grupe.

Komentari