priključite se

Ove subote akcija čišćenja: Kavica i čista Dravica Vol. 4!

Objavljeno: 04.11.2022. 08:27

Zadnja izmjena: 04.11.2022. 08:27

Čisteći medvjedići, ogranak Varaždin, pozivaju na još jednu akciju čišćenja uz Dravu. Ovoga puta čistimo područje Varaždincima omiljene Cirkovečke.

Čišćenje će se održati ove subote, 5. listopada. Planirani početak akcije je u 10 sati, no ovisit će o vremenskim neprilikama odnosno najavljenoj kiši. U slučaju kišnog jutra, akcija se pomiče na poslijepodnevne sate, a sve aktualne informacije pratite na Facebook eventu Kavica i čista Dravica 4 ili u Facebook grupi Čisteći Medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore.

Okupit ćemo se na Cirkovečkoj, a na točno mjesto parkinga dovest će vas google maps koordinate: 46°20'32.4"N 16°19'38.9"E.

Pozivamo vas da proširite glas i o ovoj akciji čišćenja te da dođete u velikom broju i s dobrom voljom!


Osnovni cilj ovakvih akcija je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci, umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu, ali i ostale zelene lokacije koje za istovar otpada nisu zamišljene. Također želimo apelirati na šetače i kupače na plažama da svoje sitno smeće smjeste u torbu ili u džep te odnesu do najbliže kante za smeće, a ne da bacaju uokolo. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane, koji slično razmišljaju, na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Organizatori sve sudionike podsjećaju da ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motičice, hvataljke…), te da se adekvatno odjenu – čvrsta obuća, odjeća dugih rukava i nogavica. Akciju čišćenja kao i uvijek podržava varaždinska Čistoća koja osigurava vreće u koje će se razasuto smeće stavljati, te organizira prijevoz sakupljenog smeća.


Znate lokaciju koja zahtijeva intervenciju Čistećih medvjedića?

Kontaktirajte nas na Facebook grupi Čisteći Medvjedići - Kontinentalna Hrvatska - grupa za dogovore ili na Facebook stranici Čisteći Medvjedići,

Komentari