Sponzorirani članak

Ove subote u Areni Varaždin nezaobilazno ime stand-upa: Vlatko Štampar o odrastanju pa sve do seksa

Objavljeno: 21.07.2016. 10:44

Zadnja izmjena: 21.07.2016. 12:55

Izvor: Arena Varaždin

U subotu, 23. srpnja, u Areni Varaždin s početkom u 21.00 sat pogledajte STANDUP COMEDY SHOW Vlatka Štampara.

One man show „Bratec je trd“ nastao je filtriranjem najboljih i najdražih Vlatkovih fora tijekom njegovih prvih pet godina karijere. Riječ je o zaokruženoj cjelini, a show traje između 100 – 120 minuta te obuhvaća široki raspon tema, od odrastanja, problema u osnovnoj školi, dolaska u Zagreb, životinja, muško-ženskih odnosa, seksa..., te program nije za mlađe od 16 godina.

Ovaj čakovečki komičar karijeru je započeo krajem 1980-ih, izmamivši vlastitoj majci na lice osmijeh nakon nezamislivih porodiljnih muka. Naziva to „prvom i najkrvavijom“ gažom u životu, a danas, dvadeset i kusur godina kasnije, glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira šire se i stand-up podzemljem velegrada Zagreba.

Nezaobilazno ime stand-upa

Započevši na sada već kultnim open-mic večerima u zagrebačkom Purgeraju, ovaj se neprilagođeni Međimurac ubrzo pokazao kao miljenik publike. Sudjelujući u formiranju stand-up scene Zagreba, Vlatko Štampar prometnuo se u nezaobilazno ime stand-upa “na ovim prostorima”, osim u Mađarskoj. Nastupa na stand-up večerima i festivalima komedije po gradovima diljem bivše naše, te unatoč jezičnoj barijeri (materinji mu je međimurski) uspijeva neobičnom lakoćom pokreta nasmijati na stotine i tisuće ljudi.

Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava posjetioce zagrebačkog Studija Smijeha, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.

Komentari