Ovog vikenda Dani dalmatinske tradicije u Lumini centru

Objavljeno: 16.09.2014. 11:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:06

Sve posjetitelje u subotu i nedjelju, 20. i 21. rujna u Lumini centru očekuje dašak autentičnog dalmatinskog zavičaja uz dobru spizu i klapsku pismu.

Lumini priređuje manifestaciju koja će zasigurno oduševiti sve obožavatelje svega što baca na Dalmaciju, a uključuje sajamsku prodaju dalmatinskih autohtonih i prepoznatljivih proizvoda, nastup klapa i prigodnih glazbenih izvođača, turnir u balotama, kreativne radionice za djecu i cooking show.

Za sve vjerne posjetitelje i kupce koji ostvare kupovinu iznad 100 kuna u bilo kojoj trgovini unutar centra za vrijeme događanja, Lumini priprema dalmatinsku marendu sa srdelama i vinom od 11:00 do 13:00 sati, te dalmatinsku večeru uz pršut i vino od 18:00 do 20:00 sati. Ponuda je ograničena i traje do isteka zaliha.
 
Dalmatinska tradicija nije zaobišla ni mališane za koje se organizira edukativna radionica kreativnog crtanja i izrađivanja elemenata dalmatinske kulture, upoznavanje s dalmatinskim gradovima, igre asocijacija i mnoge druge zanimljivosti.

Za potpuni doživljaj dalmatinske atmosfere pobrinut će se dobro poznati zvukovi klapskih melodija u izvedbi klapa iz Novog Marofa u subotu te klape Bevanda u nedjelju.

A neizostavni dio Dalmacije svakako je i nadmetanje u balotama, staroj dalmatinskoj igri za koju će biti organiziran i turnir u nedjelju od 11:00 do 13:00 sati.

Zaokružite sljedeći vikend na kalendaru i krenite s odbrojavanjem do prave dalmatinske fešte u Lumini centru – vodećem regionalnom centru za shopping i zabavu cijele obitelji.

Komentari