pridružite se

Ovu subotu akcija čišćenja Dravske šume: Kavica i čista Dravica!

Objavljeno: 28.03.2022. 12:21

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 12:21

Netko je to morao reći jasno i glasno: Varaždincima je dosta smeća! I poduprijeti djelima, ne samo riječima. Zato se svi zaljubljenici u prirodu pozivaju da se u subotu, 2. travnja u 10 sati, pridruže akciji čišćenja dijela Dravske šume. Mjesto sastanka je livada kod spomen-križa uz samu Dravsku šumu, preko puta Kinološkog saveza, Udruge Spas i Čistoće, a prostor koji će se čistiti nalazi se od spomen-križa u smjeru Cirkovečke, odnosno Belih kipa.

O čemu se zapravo radi? Akciju čišćenja iniciraju dvije varaždinske zaljubljenice u prirodu i dravsku šumu, Maja Bilušić i Mirta Lampelj. Stupile su u kontakt sa Zoranom Svetecom, direktorom Čistoće Varaždin koji je odmah podržao inicijativu i ponudio podršku. Priči će se pridružiti i lokalni poduzetnici, tako da će volonteri, uz garantirani osjećaj zadovoljstva, imati i kvalitetnu okrjepu.

Kao vjetar u leđa stigla je organizacijska i logistička potpora već iskusne inicijative građana Čisteći Medvjedići. Baš ovaj tjedan "medvjedići" će proslaviti dvije godine od prve akcije čišćenja koja se dogodila tijekom karantenskih dana 2020. Dosad im se u više od 100 grupnih i još bar toliko individualnih akcija pridružilo više od 700 ljudi, od čega jako puno djece. Trenutno imaju aktivne tzv. "ČM odrede" u Novoj Kapeli, Zagrebu, Splitu, Trogiru, Križevcima i Braču. Sada će i Varaždin postati dio velike čisteće obitelji!

Osnovni cilj ove, ali i svih budućih akcija, je očistiti šumu od krupnog otpada koji nesavjesni pojedinci umjesto na reciklažno dvorište, odlažu u Dravsku park-šumu. Istovremeno se želi potaknuti sugrađane koji slično razmišljaju na zajedničko volontiranje, upoznavanje i doprinos okolišu, ali i zajednici.

Tvrtka Čistoća omogućit će prijevoz sakupljenog smeća kao i vreće u koje će se razasuto smeće stavljati. Organizatorice pozivaju građane da svakako ponesu sve što misle da im može pomoći u čišćenju, od čvršćih rukavica pa do alata (npr. motikice, hvataljke, velike škare...)

Za više informacija o organizaciji subotnje akcije svi zainteresirani mogu se pridružiti facebook grupi Čisteći Medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore ili lajkati FB stranicu Čisteći Medvjedići.

Za sve ostale informacije svi zainteresirani mogu kontaktirati Maju Bilušić (091 245 5552) ili Mirtu Lampelj (091 408 5007), a organizatorice pozivaju sve da prošire glas o ovoj hvalevrijednoj akciji čišćenja.

Komentari