ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA

Parkovi i dalje društveno odgovorni

Objavljeno: 24.09.2021. 09:30

Zadnja izmjena: 24.09.2021. 09:30

Cvijeće i biljke, su temeljni motiv i sredstvo rada Parkova d.o.o. Varaždin po kojem su prepoznatljivi u svojem primarnom djelokrugu rada.

Iskusni vrtlari i cvjećari uzgajaju, njeguju, sade i održavaju biljke i cvijeće na zelenim površinama, u privatnim i poslovnim prostorima i vrtovima, ali i cvjetnim dekoracijama i instalacijama sudjeluju u raznim prigodnim svečanostima i manifestacijama.

Upravo je obilježen Europski tjedan mobilnosti u Varaždinu, gdje su Parkovi d.o.o. sudjelovali sa udrugama i organizatorima u postavi dodatnih zelenih elemenata (drveća, grmlja) u sklopu održavanja različitih programa  na Trgu slobode u Varaždinu kako bi se naglasila važnost urbanog ozelenjavanja prostora po mjeri i potrebama čovjeka bez cestovnog prometa.

U tijeku su tradicionalne 51. Varaždinske barokne večeri na kojima Parkovi d.o.o. sudjeluju pratnjom glazbenih svečanosti i izvedba sa cvjećarskim dekoracijama, aranžmanima i prigodnim cvjetnim buketima. U sklopu istih, kao popratni sadržaj, održava se već 26. međunarodna izložba cvijeća: Barok, glazba, cvijeće“ u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije. Parkovi d.o.o. kao dugogodišnji član, zajedno sa velikim brojem svojih stručnih djelatnika  koji sudjeluju u radu Udruge, sudjeluju na izložbi i ove godine, a na podtemu zemlje partnera Slovenije, uz klasične barokne motive i motive domaćina grada Varaždina.

Motivi slovenskih Alpa, Triglava kao njihovog prepoznatljivog simbola, te dobro očuvanih prirodnih vrijednosti i krajolika, preuzeti su kao osnovni idejni elementi postave cvjetne instalacije. Dolazak u prirodu biciklom kao svojevrsni način odmora od užurbanog svakodnevnog života, zastajanje na idiličnom mjestu za odmor i promatranje planinskih obrisa pri zalasku ili izlasku sunca, osnovna je slika krajobraza i emotivnog doživljaja odmora u prirodi kojeg su vrtlari pokušali prezentirati postavom biljaka iz proizvodnje oko mjesta za ljuljanje. U pozadini su interpretirani obrisi planinskih vrhova kroz oblake, okruženi šumskim krajobrazom i cvjetnim travnjacima. Cvjećarke iz cvjećarne „Krizantema“ ambijent su upotpunile  cvjetno dekoriranim  biciklom u bojama Grada Varaždina i slovenske državne zastave. 

Vrtlari Parkova d.o.o. su također u Habdelićovoj ulici, u sklopu natječaja Udruge vrtlara za najbolji vizual barokne cvjetne gredice u sklopu izložbe, preuredili i zasadili gredicu prema pobjedničkom planu sadnje studenata studija krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari