'Bez zelja nema veselja'

Podjelom 600 sarma ponovljena humanitarna akcija na Gradskoj tržnici

Objavljeno: 30.12.2022. 18:33

Zadnja izmjena: 30.12.2022. 18:33

U organizaciji PPP Cafuk, Udruge kuhara Varaždinske županije, Gospodarske škole te Gradske tržnice danas je na tržnici ponovljena humanitarna prodaja sarme.

Za potrebe akcije pripremljeno je oko 600 sarmica, a događaju su se odazvali brojni građani jer interes za ovim tradicionalnim novogodišnjem jelom i ovog puta bio je očekivano velik.

- Veseli nas da godinu završavamo u humanitarnom tonu u suradnji s našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima. Sarma je jelo koje svima prija nakon novogodišnjeg slavlja, pa ovu priliku koristim da svima zaželim sretnu i uspješnu 2023. godinu. U novoj nas čeka puno izazova, već u ožujku kreću i naše manifestacije, neke već svima dobro poznate, ali bit će i puno iznenađenja. Između ostalog, plac će proslaviti i 20. godišnjicu tako da razloga za posjet tržnici ni iduće godine neće nedostajati - rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Sarmu su posjetiteljima placa dijelili Marija Cafuk iz PPP Cafuk, Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te učenice varaždinske Gospodarske škole.

- U blagdansko vrijeme želimo da i oni koji nemaju sredstava osjete radost Božića i Nove godine. Ova akcija ujedno je i dobra prilika za učenje jer sarmu su pripremali učenici Gospodarske škole u hotelu Turist gdje su iskusili kako je raditi s našim varaždinskim zeljem. Svima koji su kupili sarmu zahvaljujem i želim dobar tek te svako dobro u novoj 2023. godini - rekla je Marija Cafuk.

Komentari