EUROPSKI PROJEKT

Poduzeće GRAFKO-CASPAR uspješno provelo projekt uvođenja informacijsko-komunikacijske tehnologije

Objavljeno: 26.04.2021. 08:00

Zadnja izmjena: 26.04.2021. 08:02

Poduzeće GRAFKO-CASPAR d.o.o. iz Varaždina uspješno je provelo projekt uvođenja informacijsko - komunikacijske tehnologije ukupne vrijednosti 391.767,50 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeću GRAFKO-CASPAR d.o.o. iz Varaždina tokom rujna 2019. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt „Povećanje konkurentnosti društva GRAFKO-CASPAR implementacijom IKT-a za unaprjeđenje procesa“ u sklopu poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 391.767,50 HRK odobreno je ukupno 190.984,96 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u studenom 2019. godine, a završava u svibnju 2021. godine implementacijom informacijsko-komunikacijskih rješenja u proizvodni proces. Projektom je obuhvaćena nabavka CAD programa za dizajn krojeva, pripremu za rezanje i predstavljanje proizvoda, nabavka računalne i komunikacijske opreme te popratne aktivnosti. Implementacijom novih softverskih i hardverskih rješenja, pojedini poslovni procesi su optimizirani te su postali kompatibilni pri čemu predstavljaju zaokruženu cjelinu koja omogućava rast i razvoj društva. Projekt doprinosi unaprjeđivanju sedam poslovnih procesa čime su se smanjili troškovi poslovanja, povećala učinkovitost poslovanja, produktivnost i efikasnost djelatnika, što u konačnici doprinosi povećanju konkurentnosti društva.

Isto tako realizacija projekta utjecala je na povećanje obujma poslovanja, te posljedično na rast prihoda od prodaje, zaposlenosti te dobiti poduzeća.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaju postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća GRAFKO-CASPAR d.o.o.

Komentari