eu projekt

Poduzeće PREMIFAB provelo projekt certificiranja sustava upravljanja

Objavljeno: 12.02.2021. 09:40

Zadnja izmjena: 15.02.2021. 11:48

Poduzeće PREMIFAB iz Kerestinca uspješno je provelo projekt certificiranja sustava upravljanja ukupne vrijednosti 243.250,00 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Poduzeću PREMIFAB iz Kerestinca tokom lipnja 2019. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Povećanje konkurentnosti društva PREMIFAB unapređenjem sustava upravljanja kvalitetom” u sklopu poziva “Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme)”. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 243.250,00 HRK odobreno je ukupno 159.035,00 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u srpnju 2019. godine, a završava u veljači 2021. godine izdavanjem certifikata za uvedene norme. Projekt je obuhvaćao uvođenje norme HRN EN ISO/IEC 17025 koja se odnosi na utvrđivanje općih zahtjeva za osposobljenost za provođenje ispitivanja i/ili umjeravanja te certifikata EMAS koji se odnosi na sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja kojim poduzeća procjenjuju utjecaj njihove djelatnosti na okoliš. Zahvaljujući uvedenim certifikatima, poduzeće postiže akreditaciju rezultata ispitivanja te međunarodno priznavanje ispitnih rezultata kao i kontinuirano unaprjeđenje učinkovitosti zaštite okoliša. Također, uvedenim certifikatima poduzeće će unaprijediti svoje poslovanje, što će omogućiti porast obujma posla i širenje poslovnih aktivnosti na domaćem, ali i na inozemnom tržištu.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe poduzeća te vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost poduzeća PREMIFAB d.o.o.

Komentari