U nedjelju, 18.09.2016. godine na Kapucinskom trgu u Varaždinu, djelatnici tvrtke Press Glass d.o.o. su sudjelovanjem na 22. Varaždinskom polumaratonu prikupili donaciju za pomoć Udruzi za autizam "POGLED" iz Nedelišća u sklopu PRESS GLASS -Trči i podrži” kampanju. Tvrtka PRESS GLASS nastavila je tradiciju poljskih kolega, te je bila najveća organizirana ekipa utrke.

„Cilj naše kampanje je socijalno osvještavanje i pomaganje lokalnom stavnovništvu te pritom poticanje naših djelatnika i da se aktivno bave sportom. Ovo je bila prva utrka u nizu kroz koju će tvrtka Press Glass d.o.o. donirati financijska sredstva najpotrebitnijima” – ističe lokalni koordinator kampanje, Zrinka Čić.

Prvu održanu utrku u sklopu „PRESS GLASS -Trči i podrži” kampanje u Hrvatskoj, podržalo je 32 trkača iz tvrtke Press Glass d.o.o. te im se kao moralna, prijateljska i financijska podrška pridružilo 24 trkača iz tvrtke Press Glass SA iz Poljske. Jezgra na kojoj se temelje elementi akcije je propagiranje sportskih aktivnosti kroz trčanje te pružanje financijske potpore odabranim dobrotvornim akcijama.

Ideja o "PRESS GLASS - Trči i podrži" ( Run and support ) kampanji proizašla je od strane djelatnika i kolega iz Poljske koji svoje slobodno vrijeme provode trčeći i razvijena je s namjerom da se kombiniraju aktivan stil života i ljubav prema pomaganju potrebitima. Svaki zaposlenik PRESS GLASS-a može se pridružiti kampanji – oni koji se već bave trčanjem, oni koji imaju namjeru početi trčati te oni koji su željni novih avantura. 

“Naša kampanja je jako popularna među zaposlenicima tvrtke PRESS GLASS, stoga je proširena i izvan Poljske. Kao rezultat toga, ljudi koji češće trče dobivaju mogućnost da svoju strast za trčanjem pretvore u potporu onima kojima je potrebna” - objašnjava jedan od organizatora kampanje, Gerard Plaze.

Udruga za autizam "POGLED" iz Nedelišća je udruga roditelja koja djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009.godine, a trenutno broji 130 članova od kojih su 125 djeca s poremećajem iz spektra autizma i 5 odraslih osoba.

Komentari

19.09.2016. 15:31h Zadnja izmjena: 19.09.2016. 15:52

Foto: Arhiva