tts centar

Pro Active Medi Centar nudi vam besplatne Schroth procjene

Objavljeno: 22.10.2019. 08:14

Zadnja izmjena: 22.10.2019. 08:16

Pro Active Medi Centar, specijalizirani dio TTS Sport centara Varaždin povodom 10. godišnjice postojanja centra vam nudi sve do petka mogućnost javljanja za besplatne SCHROTH PROCJENE!

Pro Active Medi Centar ima licenciranu Schroth terapeutkinju, bacc. physioth Ivanu Đurkan, uz čiju pomoć možete doći do značajnih rezultata u prilično kratkom vremenu.

SCHROTH METODA je najpoznatija te najcjelovitija trodimenzionalna konzervativna metoda liječenja skolioza priznata u svijetu. Pokazala se kao jedan od najuspješnijih načina za korekciju deformiteta kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza), pogotovo ako se radi o osobama koje su u fazi rasta i razvoja. To potvrđuju brojni znanstveni radovi, kao i rezultati koji govore u prilog Schroth metodi.

Specifično za sve deformacije kralježnice je da su do određene dobi tolerantne zbog velike adaptacijske sposobnosti mladog organizma, no s vremenom mogu dovesti do ozbiljnijih smetnji u vidu bolova, degenerativnih promjena te narušiti kvalitetu života. Zato je potrebna pravovremena reakcija i intervencija.

Cilj metode je:

  •  Izbjeći operaciju
  • Smanjiti bolove
  • Usporiti ili spriječiti daljnju progresiju
  • Povećati respiratornu funkciju i mobilnost
  • Estetsko poboljšanje

Schroth terapeut pomoću testova, mjerenja, rendgenske snimke određuje tip deformiteta, glavnu krivinu, težište tijela, disajna područja te daljnji program rada.

Koristi posebne mobilizacijske tehnike, pravilno pozicionira tijelo s ciljem stvaranja simetrije, provodi korektivno 3D disanje, te vježbe kroz sve tri ravnine tijela. Također educira pacijenta o provođenju vježbi kod kuće i posturi.

Vježbe su kompleksne, strogo individualne, detaljne i jasno definirane, a ovise o tipu skolioze. Izvode se u ležećem, sjedećem, klečećem i stojećem položaju, uz pomoć ogledala, švedskih ljestvi, štapova, traka...

Važno je naglasiti da su rano otkrivanje, svakodnevno vježbanje naučenih vježbi te osvješćivanje razlike između lošeg i dobrog posturalnog držanja ključ uspjeha. Schroth terapeut je tu da pomogne u tome.

Ukoliko sumnjate ili su već imate navedene dijagnoze, pozivamo vas da se javite u TTS Sport centar Varaždin na broj 042 490 850!

Komentari