službena obavijest

Promjena modela nastave u Drugoj gimnaziji Varaždin

Objavljeno: 20.01.2022. 08:36

Zadnja izmjena: 20.01.2022. 09:46

Službeno priopćenje Zdravke Grđan, ravnateljice Druge gimnazije Varaždin:

S obzirom na iznimno lošu epidemiološku situaciju u školama s tendencijom svakodnevnog rasta zaraze među učenicima i djelatnicima, Druga gimnazija Varaždin kreće u organizacijsku promjenu modela izvođenja nastave prema modelu B (kombinirani oblik nastave, djelomično u školi i djelomično online). S današnjim danom 25 % ukupnog broja učenika Druge gimnazije već se nalazi izvan odgojno-obrazovnog procesa u školi iz razloga zaraze covidom i/ili izrečenih mjera samoizolacije te zbog upućivanja učenika na online nastavu zbog povećanog broja zaraženih učenika u pojedinim razredima.

Iz razloga sprečavanja odnosno umanjenja žarišta omikrona u razredima te u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja u školi, Druga gimnazija je izradila plan organizacije rada škole za period od 24. siječnja do 18. veljače 2022.godine.

Varaždinska županija kao osnivač Druge gimnazije Varaždin izdala je suglasnost na prijedlog ustanove o promjeni modela izvođenja nastave za period od 24. siječnja do 18. veljače 2022. godine. Odluku o promjeni modela nastave odobrio je i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

Zaključak:

Nastava će se u Drugoj gimnaziji Varaždin od 24.01.-18.02.2022. godine odvijati po Modelu B – mješoviti oblik nastave i to na slijedeći način:

  • učenici završnih razreda nastavu prate u školi,
  • učenici 1., 2. i 3. razreda kombinirano će se izmjenjivati na nastavi u školi i na nastavi na daljinu.

Na ovaj način u naredna 4 tjedna osigurat ćemo nastavu za sve maturante u školi, što je od iznimne važnosti s obzirom na njihove zadaće i obaveze u 4. razredu te skoru probnu državnu maturu u ožujku kao i pravu državnu maturu. Ostali razredi izmjenjivati će se na nastavi u školi i na online nastavi ovisno o tjednu.

Zadržavamo otvorenost i rad u školi uz 50 % svakodnevnog smanjenja broja učenika u školi što je preventivna mjera uz nastavak provođenja epidemioloških mjera.

Školska natjecanja počinju 25.01.2022. i njih ćemo provoditi prema planu u školi. Zahvaljujući organizaciji prema modelu B osigurat ćemo veću razinu zdravstvene sigurnosti. Kvaliteta i učinkovitost učenja i poučavanja je prioritet uz pretpostavku zdravih učenika i djelatnika.

Komentari