lokalni izbori 2017.

[PROMO] Štromaru podrška S. Hrelje: Varaždinska županija i dalje će brinuti o starijima

Objavljeno: 30.05.2017. 13:22

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 13:23

Kako je najavio župan Predrag Štroma, projekt jeftinijeg prijevoza umirovljenika nastavit će se i u naredne četiri godine. Osim toga, poseban fokus stavljen je i na zdravstvenu skrb pa će se u naredne dvije godine u zdravstvo Varaždinske županije uložiti više od 320 milijuna kuna.

Zbog svih projekata koje je Varaždinska županija provodila i koje će provoditi kako bi svim osobama starije životne dobi omogućili bolji i jednostavniji život, županu Predragu Štromaru, koji je u utrci za još jedan mandat, podršku je pružio i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a. O svim projektima za umirovljenike i osobe starije životne dobi Hrelja i Štromar razgovarali su u ponedjeljak u Ludbregu.

Nastavak projekta besplatnih karata

- Umirovljenici s područja Varaždinske županije imali su pravo na dvanaest (12) besplatnih karata prijevoznika, a za ostali korišteni prijevoz plaćale su se karte s popustom od 40 posto – podsjetio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar te izrazio zadovoljstvo što će se taj projekt nastaviti.

Istaknuo je kako je vrlo važno da osobe starije životne dobi imaju osiguranu kvalitetnu zdravstvenu skrb.

- Zdravstvena skrb ne smije biti luksuz već pravo svih građana. Svi projekti provode se na korist pacijenata i zaposlenika bolnice – rekao je kandidat za župana Varaždinske županije Predrag Štromar.

Zdravstvo ne smije biti luksuz

Vrijednost svih projekata u Općoj bolnici Varaždin iznosi 185 milijuna kuna, a ostatak od navedenog iznosa predstavlja ulaganje u projekte u Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama.

Tako je u varaždinskoj bolnici u planu realizacija projekta energetske učinkovitosti, koji je vrijedan 83,5 milijuna kuna. U tijeku je nabava magnetske rezonance za varaždinsku bolnicu u vrijednosti od deset milijuna kuna, a tu je i projekt vrijedan 50 milijuna kuna, a riječ je o dnevnoj bolnici, jednodnevnoj kirurgiji. Također, tu je i projekt za objedinjeni bolnički prijem u vrijednosti 20 milijuna kuna.

Od manjih projekata valja spomenuti primjerice projekt čiste sobe, preseljenje hemodijalize, kao i građevinske radove na odjelu interne, u što je uloženo 10 milijuna kuna.

Spinalni centar i palijativni centar

Radi se i na dokumentaciji spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama, a vrijednost projekta je oko 90 milijuna kuna.

U novomarofskoj bolnici, koja je također dio varaždinske, kreće izgradnja palijativnog centra koji će nakon izgradnje imati ukupno 89 kreveta, a pri ministarstvu je osigurano 51,5 milijuna kuna.

Inače, novi objekt funkcionalno će povezati dva postojeća odjela. Izgradnjom spojnog objekta i internom prometnicom osigurat će se pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a novi će objekt biti izgrađen sukladno načelima energetske učinkovitosti. Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ima 300 kreveta koji su jednim dijelom kreveti za produženo liječenje i jednim dijelom palijativni kreveti. Izgradnjom objekta kapacitet palijativnih krevete iznositi će 89 bolesnička kreveta namijenjena palijativnim bolesnicima sukladno Mreži javne zdravstvene službe.

Jedni od najboljih

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar pak ističe kako bolnica u Novom Marofu već je centar palijativne skrbi za Sjever Hrvatske te da korisnici redovito pohvaljuju medicinsko osoblje i uvjete.

-Ovo je jedna od najbolje uređenih i najbolje opremljenih bolnica u Hrvatskoj. Znamo da su u Novom Marofu smješteni teško bolesni pacijenti, kojima su ovo možda zadnji i najteži dani života i upravo zato je bitno da im se maksimalno olakša boravak u bolnici, ali i da se olakša njihovim obiteljima - rekao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Komentari