Senko štednjaci, peći i kamini - savršena toplina doma!

Objavljeno: 31.10.2014. 15:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:06

Izvor: galerija-images/Senko 1

Poštujući tradiciju, Senko štednjaci, peći i kamini izvor su jeftinog, ekonomičnog i ekološki čistog grijanja i kuhanja.

Vrhunska kvaliteta izrade i dugotrajnost postignute su korištenjem novih tehnologija, a zahvaljujući modernom izgledu i dotjeranim detaljima poželjni su u svakom prostoru.

Proizvodi tvrtke Senko d.o.o. iz Čakovca ovih su dana primili još jedno priznanje - na sajmu Ambienta u Zagrebu Senko je primio brončanu plaketu Mobil Optimum 2014 za visoku kvalitetu asortimana proizvoda Senko peći na pelete P12 slim glass design, dizajnirane prema djelu slikara Mondriaana.

{gallery}Senko 1{/gallery}

Loženje na drva najstariji je i najčešći način dobivanja toplinske energije. Danas je ta činjenica dodatno potkrijepljena sve većim cijenama osnovnih fosilnih goriva. Drvena biomasa, od čega drvo kao najraširenije, jedini je 100% obnovljiv i ekonomski najisplativiji izvor toplinske energije.

Drvo je najjeftiniji energent, ekološki prihvatljivo (CO2 neutralno), 100 % obnovljiva sirovina, sigurno za upotrebu, lako je upotrebljavati i instalirati uređaj – bez potrebe za dodatnim mrežnim priključcima, lako za skladištiti, bezopasno za kućanstvo i okoliš, a ujedno je i domaći energent, neovisan o stanju na svjetskom tržištu.

Drveni peleti imaju prednost kao ekološki proizvod bez osjećaja nedostatka komfora nasuprot uljnom ili plinskom grijanju. Prednost peleta je svakako i činjenica da imaju visoki sadržaj energije, jednostavni su za transport, mogu se jednostavno skladištiti, imaju niske emisije štetnih spojeva, a osim toga grijanjem na pelete u svoj dom uvodite čistiju, bogatiju i zdraviju mikroklimu za Vaše ukućane i za Vas.

Ugradnju peći na pelete velikim dijelom sufinanciraju i pojedine jedinice lokalne samouprave u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

{gallery}Senko 2{/gallery}

Kako bi Senko štednjak na tržištu zadržao mjesto izrazito kvalitetnog i funkcionalnog štednjaka, proizvodi se od kvalitetnih sirovina u bogatoj robusnoj konstrukciji. Najteži zahtjevi i uvjeti korištenja zadovoljavaju se ugradnjom masivnih kotlova (grijača) od kotlovskog lima debljine 5 mm zbog čega imaju veliku dugotrajnost bez potrebe mijenjanja istih.

Kontrolu proizvodnje jamči sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008, a kvalitetu proizvoda i zaštitu potrošača europski CE znak i Izjava o sukladnosti. Norme propisuju i standarde prema kojima proizvod mora zadovoljiti vrlo visoke ekološke i sigurnosne uvjete. Senko štednjak svojom konstrukcijom te upotrebom drvene biomase kao ogrjeva predstavlja proizvod čije su ekološke karakteristike čak i iznad onih propisanih EN normama.

{gallery}Senko 3{/gallery}

Svi Senko proizvodi suvremenog su i atraktivnog vanjskog dizajna pri čemu se za većinu modela nudi više mogućnosti vanjskog izgleda prema željama kupca.

Detaljne informacije o Senko proizvodima dostupne su na www.senko.hr ili na Facebook stranici Senko štednjaci i kamini.

Komentari