parlamentarni izbori

Siniša Jenkač: Moja vizija Sjevera

Objavljeno: 29.06.2020. 12:54

Zadnja izmjena: 29.06.2020. 13:17

Pred nama su redovni parlamentarni izbori na kojima biramo vodstvo koje će znati voditi Hrvatsku, vodstvo koje će se boriti i za interese sjevera lijepe naše. Na ovim izborima biramo predstavnike koji će se na nacionalnoj razini, rame uz rame s Andrejom Plenkovićem, zalagati za ulaganja u naš kraj u izgradnju cesta, vodovoda, vrtića, škola i sportskih dvorana, ulaganja u socijalnu i demografsku politiku.

Stvorimo vlastiti cestovni "Y"

Moja vizija sjevera je da stvorimo vlastiti cestovni "Y" - prometno povezan sjever za gospodarski, turistički i kulturološki razvoj. Kao gradonačelnik u Novom Marofu mnogo truda sam uložio u realizaciju obilaznice Novog Marofa čija izgradnja kreće uskoro. Na teritoriju naše izborne jedinice – najsjevernijih hrvatskih županija – postoji potreba za još nekoliko njih, a ja ću se zalagati da se njihovo projektiranje i izgradnje pokrenu što prije. Krenemo li sa sjevera to je obilaznica Grada Preloga i gradnja mosta u Murskom Središću, obilaznica svih naselja od Čakovca do Varaždina te sjeverna obilaznica Grada Varaždina. U južnijem dijelu naše županije to je spoj brze ceste Konjščina - Breznički Hum kao izlaz na autocestu A4, a na zapadnom dijelu cesta Krapina - Lepoglava - Ivanec - Varaždin, sa spojem ponovno na autocestu A4.

Da mladi ostanu

Osim prometnicama naš kraj vapi za dječjim vrtićima, školama i sportskim dvoranama. Želim poticati takve projekte financirane EU sredstvima za postizanje kvalitetnijeg života svakog stanovnika i ostajanje mladih na našem lijepom sjeveru.

Svakodnevno sam u kontaktu s građanima i znam da su potrebe različite, neke muči loša cesta, neke struja, neke odvojenost i nedostatak socijalne uključenosti. Ali upravo zato znam da se za sve može pronaći rješenje!