iz susjedne nam BIH

STAND UP VEČER Dođite u Maraschino Craft bar i nasmijte se do suza uz bosanski humor

U četvrtak 21.3.2019. od 21 sat Maraschino Craft bar dovodi vam stand-up poslasticu. Čak dva internacionalna stand-up majstora, Mirko Komljenović - Mirkan i Omer Hodžić iz susjedne nam BIH.
Objavljeno: 09.03.2019. 15:21

Zadnja izmjena: 09.03.2019. 15:23

U četvrtak 21.3.2019. od 21 sat Maraschino Craft bar dovodi vam stand-up poslasticu. Čak dva internacionalna stand-up majstora, Mirko Komljenović - Mirkan i Omer Hodžić iz susjedne nam BIH.

Ova dva znalca, majstori za pravi, izvorni bosanski humor, predstaviti će se varaždinskoj publici po prvi puta u Maraschino Craft baru.

Mirko Komljenović - Mirkan je komičar iz Banjaluke. Stand-up komedijom se bavi od 2011. godine. Nastupao je širom Bosne i Hercegovine, kao i u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Zajedno sa domaćim i regionalnim kolegama učestvovao je na prvoj turneji stand-up komedije u BiH pod nazivom "Komedija s nogu". Ipak se ne usuđuje reći da je jedan od pionira ili začetnika stand-up komedije u BiH, zato što mu ovo prvo zvuči nekako komunistički, a za ovo drugo vam sama riječ sve govori. Osim komedije voli i sport. Posebno utakmice između Srbije i Hrvatske, jer su to rijetki slučajevi kada za suđenje između njih nije nadležan sud u Hagu.

Omer Hodžić je stand-up komičar iz Mostara. Ima 26 godine i preko 500 nastupa širom Balkana, a poneki i u pravoj Europi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central i mnogi mobiteli iz publike. Bio je autor i voditelj prve BiH političko društvene satirične tv emisije "Monty Dayton show". Član je mostarske satirične skupine Onomatobleja sa kojom radi istoimenu radio emisiju i sa kojom je proizveo predstavu Izborna Smutnja. Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan.

Ulaznice možete nabaviti na recepciji TTS Sport centra. Požurite jer za ovakve majstore karte brzo odlaze!

Komentari