sponzorirano

Što nam donosi treći Vinski grad na Špancirfestu?

Objavljeno: 15.08.2017. 13:06

I ove će godine dvorište barokne palače Sermage, na Stančićevom trgu 3, biti pretvoreno u Vinski grad, mjesto opuštene i otmjene atmosfere gdje ćete moći popiti čašu biranog vina, učiti na usporednim tematskim degustacijama, upotpuniti doživljaj prigodnim zalogajima i to od 11 sati do 1 iza ponoći, svakoga dana od 18. do 27. kolovoza. 
Odabrane vinarije će po treći put oduševiti goste Varaždina, koji će moći uživati u vinima iz cijele Hrvatske, te Slovenije i Mađarske, i to po promotivnim cijenama za čašu i butelju vina. Predstavit će se vinarije Feravino, Iločki podrumi, Skaramuča, Badel 1862, Belović, Solum, Lovrec, Kopjar, Mežnarić, Krauthaker, Kostanjevec, Freixenet, Puklavec & Friends, Ptujska klet, Höldvolgy, Vylyan te udruga Vinistra. Prigodne zalogaje osigurat će Vindija sa svojom selekcijom proizvoda, te provjereni zagrebački ugostitelj Cheesebar, a kako posjetitelji ne bi dehidrirali pobrinut će se Römerquelle


Koncept Vinskog grada donosi tematske degustacije svaki dan kako bi posjetitelji mogli usporedno kušati više različitih uzoraka i upoznati se s određenom sortom, regijom ili stilom. Tako je petak, 18.08. dan kada ćemo isprobavati aperitivna i desertna vina, subota 19.08. dan za jedne od najpoznatijih sorta na svijetu – sauvignon blanc i cabernet sauvignon, nedjelja 20.08. ugošćuje najljepša vina Hrvatske. U ponedjeljak 21.08. zaronit ćemo u "Dalmatinski nocturno", u utorak 22. 8. predstavljaju se prve sorte Dalmacije i Slavonije, a dan kasnije 23.8. pažnju će ukrasti, ne tako poznati, moslavački škrlet. U četvrtak 24. 8. posjetitelji će uživati u aromama traminaca i muškata, a u petak 25. 8. ćemo nazdravljati najboljim hrvatskim pjenušcima. 

Zadnji vikend u Vinskom gradu, u subotu 26. 8. donosi bijelu Dalmaciju odnosno bijele dalmatinske sorte, a u nedjelju, 27. 8. predstavit će se Istra s teranom i malvazijom. 
Samo desetak dana kasnije, od 8. do 17. rujna, Vinski grad će gostovati na 52. Vinkovačkim jesenima. Na inicijativu tvrtke Promo Cibalae, jedne od organizatora Vinkovačkih jeseni, Vinski grad dolazi predstaviti neka od najboljih vina Međimurja, Istre, Dalmacije, Slavonije te Mađarske.

Na trgu bana Josipa Šokčevića, u središtu grada uz park, posjetitelji će imati priliku 10 dana uživati u vrhunskim vinima i prigodnim zalogajima, u posebno dizajniranom ambijentu kakav i priliči konceptu Vinskog grada.

Kao i u Varaždinu, radno vrijeme će biti od jedanaest do sat iza ponoći, a vina će se prodavati na čaše i butelje po promotivnim cijenama. Na ovaj način Vinski grad želi doprinijeti uzdizanju kulture pijenja vina te proširiti ponudu i obogatiti Vinkovačke jeseni kvalitetnim sadržajem koji će privući nove posjetitelje.

Komentari