eu projekt

Stolarski obrt „Stolarija Jakopčin“ iz Malog Bukovca uspješno proveo projekt sufinanciran sredstvima EU

Objavljeno: 29.10.2020. 09:03

Zadnja izmjena: 29.10.2020. 09:03

Stolarski obrt „Stolarija Jakopčin“ iz Malog Bukovca uspješno je proveo projekt nabavke tehnološki naprednih strojeva za obradu drva ukupne vrijednosti 4.515.457,86 HRK uz bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Stolarskom obrtu „Stolarija Jakopčin“ iz Malog Bukovca tokom veljače 2019. godine odobrena su bespovratna sredstva za projekt “Povećanje konkurentnosti kroz nabavu tehnološki naprednijih strojeva za obradu drva” u sklopu poziva “Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“. U sklopu navedenog poziva iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, za projekt ukupne vrijednosti 4.515.457,86 HRK odobreno je ukupno 1.260.047,49 HRK bespovratnih sredstava.

Provedba projekta započela je u svibnju 2019. godine, a završava u studenom 2020. godine isporukom i instalacijom strojeva. Projektom je obuhvaćena nabavka i instalacija strojeva za obradu drva, savjetodavne usluge te usluge promidžbe i vidljivosti.

Nabavka tehnološki naprednih strojeva za obradu drva utjecala je na povećanje količine proizvodnje te na ubrzanje procesa proizvodnje čime je obrt postao konkurentniji i profitabilniji, a zaposlenici mogu djelotvornije i učinkovitije obavljati svoje radne zadatke.

Isto tako realizacija projekta utjecala je na povećanje obujma poslovanja, te posljedično na rast prihoda od prodaje, prihoda od izvoza te zaposlenosti.

Projekt je uspješno pripremljen i proveden zahvaljujući dobroj suradnji vlasnika koji najbolje poznaje postojeće stanje i buduće potrebe obrta te Finese Consultings d.o.o. kao vanjskih suradnika odnosno consulting tima širokog spektra znanja i relevantnog iskustva.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Stolarskog obrta „Stolarija Jakopčin“


 

Komentari