Zašto bi gradnja škola, obnova bolnica, sanacija klizišta, uređenje vrtića, gradnja novih rotora i uređenje cesta ovisili uvijek o tome jesu li Zagreb ili Dalmacija izabrali lijevo ili desno.

Želite li se u ponedjeljak 6. srpnja probuditi s gorčinom i osjećajem da ste izgubili, jer su Zagreb i Dalmacija odlučili drugačije? Koliko puta nam se dogodilo da neovisno o tome kako mi na Sjeveru glasali, Hrvatska ode u drugom smjeru? Jesmo li naučili lekciju ili ćemo biti ponavljači?

Ljudi sa Sjevera poznati su kao pristojni i radišni. Uvijek smo šutjeli i radili u nadi da će jednom država prepoznati naš rad i dati ono što nam pripada.  Često su nam tepali da smo ispred drugih, a godinama su svi naši projekti ostajali u ladicama dok bi oni glasniji dobili sve.

Zahvaljujući ulasku HNS-a u Vladu, samo iz Štromarovog ministarstva na Sjever Hrvatske stiglo je više od milijardu kuna za obnavljanje škola i bolnica, za vrtiće, sanaciju klizišta i cesta. Još bržim tempom moramo nastaviti i dalje.

HNS-ov program jedinstven je u Hrvatskoj jer smo ga radili s građanima, na temelju njihovih pitanja i prijedloga pri čemu su se kao glavna pitanja nametnule veće plaće, besplatni vrtići i rješavanje stambenog pitanja.

- Želim i dalje imati utjecaj u Vladi jer sam se uvjerio da je jedino tako moguće braniti interese svog kraja. Program koji ću postaviti kao uvjet budućoj Vladi temeljen je na prijedlozima koje sam čuo od građana: obnova škola i bolnica, subvencije za obnove obiteljskih kuća, domovi za starije, bolje obrazovanje i stambeno zbrinjavanje mladih, besplatni vrtići za najmlađe i opremanje učionica, sanacija klizišta i uređenje cesta. Kad spomenem klizišta ili rotore onda to nekom u udobnoj fotelji u Zagrebu izgleda smiješno, ali građani i ja znamo koliko su takvi projekti važni.  Ti projekti su naš uvjet za suradnju s budućom Vladom, a prijedloge ću primati sve do formiranja nove vlade. Moj osobni program su veće plaće na Sjeveru i ukidanje birokracije, nepotrebnih šaltera i pečata u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Štromar.

Prevarant Čačić koji sam kaže da radi 15 minuta dnevno i njegovi uhljebi ili razvoj – vi birate!

Pred nama su izbori, a 5. srpnja ne birate samo između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, nego i one koji će s njima surađivati u Vladi.

S jedne strane imamo nekad simpatičnog pjevača koji se pretvorio u čovjeka okruženog ekstremnim desničarima poput Ladislava Ilčića, Hasanbegovića, Željke Markić i ostalih koji bi nas gurali u Srednji vijek ukidajući ljudska prava i izbacujući informatiku iz škole . S druge strane imamo ekstremnu ljevicu i populiste koji bi izvodili cirkus u Saboru i za to primali visoku plaću. Na žalost imamo i prevarante i neradnike poput Čačića, koji je i sam rekao da radi 15 minuta dnevno i koji ni kao potpredsjednik Vlade nije napravio ništa za ovaj kraj. Umjesto da pod starije dane pokaže mudrost i smiri bahatost, on se hvali tuđim projektima, belji, svađa, viče i uhljebljuje svoje unaprijed odabravši stranu i ne vodeći brigu što će biti sa Sjeverom.

Država je nažalost duboko podijeljena, na lijeve i desne. U toj podjeli uvijek u izbornoj noći pola građana svaki put izgubi. Sjever više neće gubiti, zaslužujemo svoju priliku i dalje!

Jednom u četiri godine moraju Vas pitati što želite. Izaberite Sjever i Hrvatsku koja se voli radom.

Za daljnji razvoj Varaždinske županije i Sjevera podrži listu broj 12

Komentari

01.07.2020. 09:40h Zadnja izmjena: 01.07.2020. 09:42

Izvor: Parlamentarni izbori