Sponzorirani članak

Do najmodernijeg studentskog doma u regiji preko bespovratnih sredstava iz europskih fondova

Objavljeno: 04.12.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 04.12.2017. 12:33

U subotu je u Varaždinu otvoren novi studentski dom - jedan od najmodernijih u regiji. Realizacija projekta Sveučilišni Kampus Varaždin, faza III, koji je većim dijelom financiran iz europskih fondova, pokazala je kako se dobrom suradnjom svih institucija - Studentskog centra, Sveučilišta u Zagrebu, lokalne zajednice, mjerodavnih ministarstava i pojedinaca, može doprinijeti kvaliteti sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Studentski centar Varaždin, kao dio Sveučilišta u Zagrebu završetkom projekta dobio je novi studentski dom za smještaj 600 studenata, a time se nastavlja razvoj Studentskog centra Varaždin kao kvalitetnoga i poticajnoga mjesta za studente i unaprijeđuje studentski standard u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Novi dom sastoji se od podzemne garaže, prizemlja, 5 katova, 243 sobe, 15 čajnih kuhinja, 6 dnevnih boravaka i 6 učionica. Nadalje, studenti imaju na raspolaganju teretanu, fitness park, spremište za bicikle, studentsku praonicu rublja, studentsku ambulantu, student servis i studentski klub. Ukupna investicija iznosi preko 142 milijuna kuna, a realizacija jednog od najsuvremenijih studentskih domova u ovom dijelu Europe ostvarena je zahvaljujući stopostotnim bespovratnim sredstvima iz EU fondova

Subotnjem otvorenju prisustvovao je državni, županijski i gradski vrh na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i regionalnog razvoja Predragom Štromarom, županom Radimirom Čačićem i gradonačelnikom Ivan Čehokom. Uz njih, na svečanosti otvorenja bili su i rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, biskup Josip Mrzljak, saborski zastupnici Anđelko Stričak, Josip Križanić, Mario Habek i Milorad Batinić. Nadalje, na otvorenju su bili i Mario Šiljeg - državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, pomoćnik ministrice i glavni tajnik Ministarstva zananosti i obrazovanja prorektori, dekani Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici akademske zajednice i stručnih službi Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici SAFU-a, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runac, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, te zamjenici, savjetnici i pročelnici odjela Varaždinske županije i Grada Varaždina.

 

 

Komentari