Meat Revolution

Svjetski poznata influencerica priredila spektakl u centru metropole

Objavljeno: 28.06.2022. 18:06

Zadnja izmjena: 28.06.2022. 18:09

Ponedjeljak poslijepodne, toplinski val je dosegao svoj vrhunac, no mi ipak nismo mogli odoljeti odlasku na Summer bbq brenda Meat Revolution kako bismo isprobali njihove mesne delicije.

Vrhunski stakeovi, hamburgeri, odlična pića i glazba Matije Cveka dočekali su nas jučer u Regular baru na nešto malo drugačijem događanju. Naime, bili smo na pravom Texaškom roštilju i sve to centru metropole.

Pa krenimo od početka, Jess Pryles porijeklom Australka s Texaškom adresom, influencerica, stručnjakinja za meso i roštilje bila je naša domaćica te nas je uputila u tajne savršenog roštilja. Kako to obično biva, trebala joj je i mala pripomoć pa je tu uskočio naš food bloger Gladni Mile koji je jednako dobro baratao za roštiljem, ali i u otkrivanju Jessinih tajni za odabrane posjetitelje.

Na samom početku Jess nam je poručila “Moja nit vodilja je vrlo jednostavna, ja sam samouka majstorica roštilja i ako sam ja uspjela savladati tehnike savršenog roštiljanja, onda ćete i vi“.

Taman kad su vanjske temperature krenule lagano padati, iskusna majstorica roštilj Jess je zagrijala roštilj na drveni ugljen i pripremila nam pravi mali spektakl. Uslijedila je priprema Black Angus Ribeye steaka. Inače, Meat Revolution Black Angus je govedina s vrhunskim okusnim kvalitetama. Ono što je specifično u vrhunskim Meat Revolution Ribeye stakeovima je "mramoriranje" mesa. Meso je prošarano intramuskularnom masti koja se topi tijekom toplinske obrade pa čini meso vrlo sočnim i ukusnim. Upravo takav je i bio Jessin steak - sočan, ukusan i topio se u našim nepcima.

Pritom nam je Jess otkrila koja je njena tajna „u biti vrlo je jednostavno, trebaju vam tri stvari : vrhunski steak, vruća vatra na roštilju i sol. To je ono najvažnije, a nakon toga slijedi tehnika, moja je možda malo drugačija od onoga što ste navikli čuti pri pripremi stakeova, ja odrezak pri pripremi okrećem mnogo puta kako bi postigla savršenu koricu i finu mekanu unutrašnjost mesa“. I uistinu, Jess nam je servirala savršeno hrskave, a opet meke i sočne komadiće stakea.

Uslijedili su još različiti stakeovi i burgeri s Jessinim posebnim dodacima, a svaki nas je očarao i zaveo naše osjetne pupoljke na svoj način. Priznajemo, bio je to daleko najbolji roštilj koji smo imali priliku kušati i pamtit ćemo ga još dugo, dugo.

Inače, brend Meat Revolution posluje pod posebnim certifikatom Texas beef council, što garantira iznimnu kakvoću mesa. Ove odlične stakeove i burgere trenutno je moguće pronaći samo u trgovačkom lancu Plodine, no nadamo se kako je ovo samo početak Meat Revolutiona u Hrvatskoj jer su nas njihove mesne delicije uistinu očarale.

Komentari