rekreacija u trudnoći

TTS Sport Centar Varaždin omogućio vježbanje za trudnice

Objavljeno: 11.07.2019. 08:41

Zadnja izmjena: 11.07.2019. 08:43

Drage buduće mame, nemojte se bojati fizičkih aktivnosti tokom trudnoće jer se vježbanje se pokazalo kao nužnost iz puno razloga i potpuno je sigurno za dijete, što dokazuju brojna istraživanja.

Možda niste raspoloženi svaki dan za trening, no njime održavate kondiciju, dobro ste raspoloženi, lakše podnosite svakodnevne tjelesne aktivnosti, bolje spavate, akumulirate manje stresa te ćete se nakon poroda lakše i brže vratiti u formu.

Također, smanjuje se rizik od razvoja dijabetesa te vam tijelo lakše podnosi porod zbog ojačanih mišića zdjeličnog dna. No vježbanje nije samo dobro za vas, već time pridonosite poboljšanju atletskih predispozicija djeteta te jačate njegovo srce.

Vježbe provodi educirana fizioterapeutkinja koja nakon početne procjene i testiranja koncipira treninge prema individualnim potrebama i mogućnostima. Jedino što je potrebno da bi se priključili grupi jest potvrda doktora.

Treninzi obuhvaćaju:

  • edukaciju o pravilnom izvođenju svakodnevnih aktivnosti kao što su ustajanje sa stolice, kreveta, podizanje tereta,
  • aerobni trening, vježbe snage, istezanja i relaksacije,
  • edukaciju o vježbama u vrlo ranoj fazi nakon poroda kako bi poboljšali cirkulaciju, cijeljenje, vratili snagu u mišićima zdjeličnog dna, vratili stabilnost te snagu unutarnjeg stabilizacijskog sloja mišića trbuha.

Ako želite ostati u formi, dobro se osjećati i pridonijeti kvalitetnijem razvoju djeteta u najranijoj fazi njegova razvitka, nazovite recepciju TTS Sport centra Varaždin na broj 042 490 850 i dođite na grupu koja se održava utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati!

Komentari