Ljudsko tijelo je savršeno harmonijski uravnoteženi sustav. Odnos snaga mišića za svaki zglob ili cjelinu i za svaki smjer pokreta mora biti uravnotežena kako bi tijelo ostalo uspravno ili obavilo željeni pokret. Ukoliko se naruši odnos sila među mišićima, nastaju ozljede, pucanja ligamenata ili mišića, oštećenja hrskavica u zglobu, kronične upalne reakcije i bol s trajnim oštećenjima zglobova.

Izokinetička dijagnostika je postupak kojim se kompjutorskom točnošću u aktivnom pokretu, velikom brzinom bilježe svi potrebni parametri. Matematičkom analizom testova se dobiva detaljan uvid u stanje funkcije zgloba pri čemu su već uzeti u obzir individualni parametri: dob, spol, tjelesna težina i tjelesna aktivnost svakog pacijenta.

U sklopu Pro Active Medi Centra, sastavnog dijela TTS Sport Grupe nude se usluge profesionalnih masaža i kineziterapija te izuzetno učinkovitih terapijskih tretmana za mišićno-zglobni sustav uz koji možete obaviti preciznu dijagnostiku i terapiju mišićno zglobnog sustava na najmodernijem izokinetičkom aparatu današnjice, HUMAC NORM – CYBEX-u.

Cilj izokinetike je što ranije otkriti poremećene odnose parametara u radu zgloba i mišića koji opterećuju i oštećuju zglob. Nakon toga, na temelju dobivenih nalaza testova provesti strogo ciljanu i individualiziranu terapiju na izokinetičkim aparatima, te precizno otkloniti utvrđene poremećaje da bi se zaustavilo dalje oštećenje i oporavile oštećene strukture zgloba.

Pravovremenim dijagnostičkim testovima je moguće otkriti početne promjene u radu zglobova i mišića koje je nemoguće otkriti rendgenskim slikama, CT , MR ili UZ snimanjem. Brinite o svom zdravlju i tijelu, ipak iz njega ne možete, a Pro Active Medi Centar vam u tome može i želi pomoći!

Za sve informacije posjetite njihovu Facebook stranicu!

Komentari

22.07.2019. 12:08h Zadnja izmjena: 22.07.2019. 12:20