UREĐENJE GRADA

Fotogalerija - Varaždin u novom cvjetnom ruhu: Parkovi marljivo uređuju grad

Objavljeno: 10.06.2021. 08:21

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 08:45

Foto: Dino Možek

Na zelenim površinama i rotorima na području Varaždina počelo je uređivanje gredica na kojima djelatnici Parkova sade ljetnice koje će se tamo zadržati do jeseni. 

Uz rotore i ostale zelene površine u gradu, Gradska tvrtka Parkovi uređuje skulpture pod nazivima "Raca", "Paun" i "Cvjetno stablo", koje zajedno sa cvjetnim biciklima daju poseban štih u javnom prostoru. Svo posađeno cvijeće na gredicama i u cvjetnim košarama redovito se zalijeva i prihranjuje, a poseban je naglasak na njezi ruža koje u ovo doba intenzivno cvatu. Novost ovog proljeća u uređivanju grada zelenilom i cvijećem su raznobojne tegle sa ukrasnim grmljem postavljene u Uršulinskoj ulici, kao i nekoliko novih tegli sa hortenzijama s kojima smo upotpunili prostor ispod velike platane na Kapucinskom trgu.

- S obzirom na vremenske uvjete koji pogoduju ubrzanom rastu i cvatnji trave, trenutni prioritet Parkova je košnja trave i čišćenje otkosa. Kosi se pojačanim tempom na pet različitih lokacija istovremeno. Uz navedene radove, u tijeku je i uređivanje parkovnih staza sa kojih se uklanja korov te se one fino sravnjuju, a po potrebi im se dodaje i sitni kameni agregat - poručuju iz Parkova.

Komentari