PROMO

Učenici u sklopu vjeronauka i sociologije posjetili Cenacolo

Objavljeno: 18.02.2016. 14:08

Zadnja izmjena: 18.02.2016. 18:42

Učenici Druge gimnazije Varaždin posjetili su 16.veljače terapijsku zajednicu Cenacolo u sklopu nastave sociologije i vjeronauka.

Kako su članovi te zajednice sada već naši stalni gosti koji u školi posjećuju učenike i upozoravaju ih o raznim društvenim problemima i ovisnostima u kojima su se sami našli, tako smo ih  odlučili   posjetiti, te vidjeti kako funkcionira život takve jedne zajednice u našem gradu koja je usput rečeno i  mješovita kuća gdje žive i obitelji s malom djecom.

Prethodno su se učenici vrlo rado odazvali humanitarnoj akciji koju smo nazvali KUNA ZA CENACOLO  čija ideja je bila da svatko od nas donira barem 1 kunu. Skupio se iznos od 500 kn što se utrošilo na kupnju namirnica koje su članovima zajednice potrebne, te smo s radošću domaćinima nosili kupljenje namirnice. Dočekale su nas dvije, vrlo simpatične i otvorene članice koje su nas lijepo ugostile i ponudile vrućim čajem i keksima uz priču o životu u zajednici. Učenicima su pokazale cijelo imanje koje sami uređuju i brinu se za sve prostore što vanjske, a što unutarnje koje imaju.

Učenike su se dojmile i staje sa domaćim životinjama, a posebno magarac Stipe, te prekrasna novouređena radionica u kojoj djevojke same izrađuju keramiku. Vidjeli smo i poljoprivredni dio kojeg sami obrađuju i prostoriju u kojoj je krasna krušna peć u kojoj često zamirišu i pizze. Naši učenici su i ovaj puta pokazali kako imaju osjećaj za drugog i svi mi  doista možemo biti ponosni na njih. Prijevoz učenika od škole do Cenacola i natrag je sponzorirao prijevoznik Vincek d.o.o.

Učenike su vodili profesori Saša Josip Milec i Ivana Žnidarić Kajić.

Komentari