ne propustite

Uskoro počinje 15. Tjedan Smijeha u Varaždinu!

Ove godine, jubilarni 15. Tjedan smijeha obećava nezaboravnu zabavu i obilje smijeha! Uz vrhunske komedije u HNK Varaždin, smijeh će se osim Varaždinske županije, proširiti u još šest županija...
Objavljeno: 02.02.2024. 11:48

Zadnja izmjena: 02.02.2024. 11:48

Najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj – Tjedan smijeha, mnogobrojnu publiku razveselit će od 1. do 10. ožujka 2024. godineu  Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu. Više od 70 predstava namijenjenih svim uzrastima donose široku paletu smijeha u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe.

Ovogodišnji festival u jubilarnom je tonu pa će tako 15. po redu Tjedan smijeha obogatiti i tri jubilarne izvedbe predstava Kerekesh Teatra. Predstava "Ja, trudnica" ponosno slavi svoju 100.-tu izvedbu, dok će predstava "Ljubaf" imati 150.-tu izvedbu. Važno je spomenuti i da će predstava "Skupština" prema kojoj je snimljen najgledaniji hrvatski film 2022. godine "Marginalci", u sklopu festivala doseći impresivnu brojku i igrati svoju 300.-tu izvedbu.

Jubilarno izdanje 15.-togTjedna smijeha, otvaramo sa premijerom najnovije predstave Kerekesh Teatra pod nazivom "Babinjak". Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a što je članice Udruge žena "Moramo" navelo na pljačku lokalne mesnice te kako su se u tome snašle, ne propustite pogledati u petak, 1.3. u dva termina - u 18 i 20:30 sati!

Koje će vas još predstave nasmijati u deset dana festivala, pogledajte ovdje:

  • 1. ožujak - BABINJAK (premijera!) - Kerekesh Teatar - 18 i 20:30 sati
  • 2. ožujak - PRAČOVJEK - GK Zori dom, Zakon Tetar i Theatre Mogul - 20 sati te PUNI PANSION - BGlad produkcija - 22 sata (Europa Media)
  • 3. ožujak - MAMA JE KRIVA ZA SVE - Scena Gorica - 11 sati te TESTOSTERON - Ludens Teatar i Teatar EXIT - 20:30 sati
  • 4.ožujak - ZAGREPČANKE I STATIČAR - Kazalište Komedija - 20 sati
  • 5. ožujak - TRAŽI SE NOVI SUPRUG - Satiričko kazalište Kerempuh - 20 sati
  • 6. ožujak - MALI  RAJ - Glumačka družina Histrion - 20:30 sati
  • 7. ožujak - TINDERELLA - Mali Teatar- 20:30 sati
  • 8. ožujak- KAD UDARI JUŽINA - BGlad produkcija - 20:30 sati
  • 9. ožujak - GOLA ISTINA - Aleks i Bara - 20:30 sati te KAD JE GUSTO, SAMO RIJETKI - Teatar Puna kuća 22 sata (Europa Media)
  • 10. ožujak - DNEVNIK PAULINE P. - Žar ptica - 11 sati te RECI MI DA SE ŠALIŠ - Goran Vinčić- 18 sati i 20 sati

Predstave će se održati u HNK u Varaždinu, a  ulaznice za sve predstave već se mogu kupiti na blagajni HNK u Varaždinu, suvenirnici na Korzu, Optici Ghetaldus i Tisak Media centru. Online u sustavu Entrio.hr ulaznice su dostupne OVDJE.

Osim predstava, 15. Tjedan smijeha donosi i 8. Međunarodnu izložbu karikaturista pod nazivom "Olimpijada smijeha". Publika će imati priliku razgledati sve izložene radove u foyeru HNK u Varaždinu i sudjelovati u glasanju. Glasovi publike odredit će najbolje radove, a nagrađeni karikaturisti bit će nagrađeni novčanim iznosom i priznanjem.

Dopustite nam da vas nasmijemo! Vidimo se na 15. Tjednu smijeha!

Komentari